26/04/2024

Силно земетресение в Италия, минимум пет са жертвите

Най-малко петима души са загинали при силното земетресение в Североизточна Италия тази сутрин, а промишлени халета и старинни камбанарии са се срутили , предаде Ройтерс.

Епицентърът на земетресението, което започна в 4.04 часа местно време с магнитуд 5,9, е в равнините край Модена, но трусът е усетен и в съседните райони, предаде БТА.

Пет станаха жертвите от земетресението в Североизточна Италия тази сутрин, след като бе съобщено, че двама души са починали от инфаркт след преживения страх. Около 50 са ранените. Спасителните отряди проверяват информациите за други затрупани хора.

Първите телевизионни кадри показаха сериозни поражения на исторически сгради и селскостопански постройки. Рухнала е част от историческа крепост в един от градовете в района.

Хиляди граждани излязоха по улиците след земетресението, усетено в големи градове като Болоня, Модена, Ферара, Ровиго, Верона и Мантуа. Серия вторични трусове разтърсиха района и местните кметове разпоредиха на хората да останат извън домовете си.

Последното силно земетресение в Италия беше с магнитуд 6,3 в централния град Акуила през 2009 година, когато жертвите бяха близо 300.

http://dnes.dir.bg/news/italia-zemetresenie-zhertvi-11184899

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *