27/04/2024

Марина Влади: Последният филм за Висоцки е долнопробен и оскърбителен – видео

Висоцки и Марина Влади

Френската актриса Марина Влади – бивша съпруга на легендарния актьор и бард Владимир Висоицки, рязко разкритикува най-новият филм за него „Висоцкий. Спасибо, что живой” ( Висоцки. Благодаря ти за живота).
„Смятам, че тази лента оскърбява Висоцки, неговото изкуство, неговата памет, а също и нашия общ живот”, заяви тя ( още подробности с видео – вижте тук).

Според мнението на актрисата, това е долнопробен продукт на киноиндустрията. Освен това тя нарече страшен грях това, което е направил с посмъртната маска на Висоцки неговият по-голям син Никита.

„Аз видях как синът Никита Висоцки се хвали с това, че търсейки за актьора най-голямо сходство с Висоцки, направили копие от силикон на посмъртната маска на Володя, която аз сама снех. Това не просто е скандално, а дори страшно”, коментира Влади, цитирана от aif.ru.
„Това е аморално и неетично. И ако бях вярваща бих казала, че това е грях. Отчаяна и наскърбена съм”, казва още Влади.

Филмът на Петр Буслов, посветен на популярния съветски певец и поет Владимир Висоцки, излезе на екран на 1 декември 2011 г. В него се разказват за пет дни от 1979 г., когато Висоцки по време на гастрол в Узбекистан изпаднал в клинична смърт и едва не умрял от свръхдоза морфин.

Сценарият е написан от сина на певеца Никита Висоцки. Някои критици смятат, че този филм се явява като вид отмъщение на баща му за неговата връзка с чуждата жена от Париж – Марина Влади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *