19/04/2024

Борисов: Симеон Дянков може да си отиде преди земеделския министър

Вицепремиерът Симеон Дянков може да си отиде преди земеделския министър Мирослав Найденов, ако си позволява да дава оценки на кабинета, предупреди премиерът Бойко Борисов.

Сутринта в интервю за bTV Дянков заяви, че често има спорове с Мирослав Найденов и се налага тези конфликти да се решават с намесата на премиера. Финансовият министър обаче избегна въпроса дали ще бъде сменен Найденов.

Оценки за министрите мога да давам само аз и Изпълнителната комисия на ГЕРБ, категоричен бе по-късно Бойко Борисов пред журналисти след откриването на кръговото кръстовище край Трапище, съобщи БТА.

Ако си е позволил наистина да дава оценка за министър Найденов, той ще си отиде преди него, отсече премиерът по адрес на финансовия министър.

„Ние цяла година обираме пасивите на финансовото министерство и на Симеон Дянков, а министър Найденов се справя прекрасно. Оценката ми за всички министри е прекрасна“, допълни той.

„Министър Дянков като какъв дава оценка на министър? Защото ние като партия цяла година се опитваме неговите грешки да покриваме и да поправяме в парламента“, цитира премиера и „Фокус“.

По думите му, парите, които усвои Министерството на земеделието и фонд „Земеделие”, са с 55% повече от предишната година.
„В земеделието влязоха милиарди, докато не мога да кажа същото за Министерството на финансите. Истински се надявам да не е казал такава глупост. Защото Найденов ще си отиде след него. И много бързо ще се оправя с него, ако е казал подобно нещо през главата ми“, ядоса се Борисов.

В телевизионното интервю сутринта Дянков бе предизвикан от коментар на водещия, според когото: „Мирослав Найденов обикновено казва, когато има някакво напрежение със Симеон Дянков .  Премиерът е този, от когото приемам аз оценки“ и само дето не довършва – „Дянков да си гледа работата”.

Тогава Дянков заяви: Въпрос на време, според мен, е да спре да ги казва тия неща.

На въпрос „ще го сменяте ли”, той отговори: „Не е моя работа да го сменям. Просто казвам, че имаше друг министър (транспортния министър Александър Цветков – б.р.), който така се опитваше да избяга по тъч линията с коментари, че не е, не е сега време да се реформира, ще бъде тежко, ако се реформира. Той вече не е министър“.

Дянков коментира и социалния министър Тотю Младенов, когото също е критикувал неведнъж, като каза, че последният вече е разбрал, че това е правителство в център-дясно и е заел правилна позиция.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *