27/04/2024

Вижте удивителните пророчества на две деца

Ученик от обикновено английско селско училище написал през 1913 година съчинение, в което разказал за своите представи за това, какво ще се случи в света през 2000 година. Едва ли тогава някой е могъл да допусне, че есето на Едгар Кодлинг е истинско пророчество. Сега вече се знае, че повечето от неговите предсказания са се сбъднали.
Най-интересното е, че неговото съчинение открили съвсем случайно по време на реализация на проект, чиято цел била да се проследи как се е развивало образованието в графство Норфолк през последните двеста години, пише вестник Дейли Мейл.
В продължение на две години доброволци изучавали архивите на всички селски училища в графството, построени до 1950 година и действащи и досега. Когато този къртовски труд бил завършен всички повече или по-малко интересни съчинения и важни документи били подредени в изложба.

Ето какво написал Едгар Кодлинг в съчинението си „Какъв ще бъде светът през 2000 година?”. Ученикът предрекъл силен прогрес и развитие на авиационната промишленост. „ Голямо количество самолети ще пресичат небето и ще станат толкова обичайни и разпространени, както автомобилите. Самолетите ще извършват и делови пътувания, и развлекателни разходки. Задграничните пътешествия ще станат много достъпни и общоприети”, пише ученикът.

По-нататък в есето си момчето пише, че вестниците, а също така велосипедите силно ще поевтинеят и ще станат достъпни за всеки. Той греши само в едно – не могъл да предскаже настъпването на женската еманципация. Младият пророк се съмнявал, че жените ще могат да станат равноправни с мъжете. „Може би право на глас ще получат само суфражистките, но по скоро това няма да се случи”, пише момчето.

Такива самородни таланти има и в Русия, твърди  сайтът Тайни. Един от последните е Славик Крашеников. Той се родил и раснал в малкото градче Чебаркул, Челябинска област. За съжаление на десет годишна възраст момчето починало от рак на кръвта. Според разказа на „Свободна преса”, когато било на четири годинки момчето получило силно сътресение на мозъка. Пророческата му дарба се проявила след този инцидент. Времената били тогава такива, че нито ясновидците, нито техните предсказания предизвиквали голям интерес. Първа дарбата му забелязва неговата учителка Ирина Абрамовна. През 1990 г. родителите завели момчето в храма Троице-Сергиева Лавра при стареца Наум, който веднага различил в момчето Божията дарба. Тогава то било на 8 години.

Славик обяснил на своята майка Валентина Афанасиевна, че вижда всички вътрешности на хората, че може да разгледа всичките им вътрешни органи. Той казва на майка си, че знае за какво мисли президентът на Русия, американският президент, както и че въобще с лекота чете чуждите мисли на хората. Оказва се, че момчето от отдавна виждало болестите на другите хора и не веднъж е помагало на своите съученици да се справят със здравословните си проблеми.

Но основната част от виденията на Славик Крашеников се отнасяла за близкото бъдеще на Русия. Тай предсказал разпадането на Съветския съюз: „Русия ще бъде раздробена”. Дори най-малки републики, такива като Татарстан, ще се отделят. В икономически план те ще оцелеят.  Но при настъпването на глобални катастрофи не трябва да се надяват на спешна помощ – всеки ще бъде зает с решаването на своите проблеми.

„Русия ще се помири със САЩ и на руските граници ще има много американци. В Русия ще започната да внасят много американски продукти и други стоки. Тук всичко ще бъде американско. Даже киното ще бъде американско. Американците ще се скарат с китайците и ще се изправят пред война. Но в последния момент американците ще се изплашат и ще насъскат Китай срещу Русия”, предсказва Славик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *