20/02/2024

Цар Киро: Напускам Катуница, ако държавата ми плати

От разговорите ми с господин Рашков разбирам, че той няма нищо против имотите му да бъдат оценени и държавата да му ги плати, а той да отиде да живее на друго място. Това каза в ефира на bTV адвокатът на фамилия Рашкови Васил Марков.

Той уточни, че ако се окаже, че къщите на Рашков са незаконни, те ще бъдат съборени. „Ако има кой да плати имотите, Рашков ще си тръгне от Катуница“, посочи адвокатът.Той съобщи, че Рашкови изказват съболезнования на семействата на починалите момчета и са много благодарни на полицията за предприетите действия по време на размириците.
„В тази връзка не искам да се експонира, че Кирил Рашков ще съди Катуница или държавата. Той съжалява много за момчето, което е починало“, обясни адвокатът.

До настоящия момент семейството не е завело никакви искове. Живеем в правова държава и има образувани дознания в Районна прокуратора в Асеновград, които са именно за увреждания и палеж. Нека приключат самите разследващи органи, а след това най-нормалното нещо е фамилията да заведе искове. Хипотетично е да се каже за какви суми ще са те.

Разбирам и реакцията на хората от село Катуница, но в крайна сметка живеем в правова държава – ако семейство Рашкови решат да си живеят там, няма какво да ги спре. Едва след като съдът постанови, че имотите им са незаконни ще дойдат и багерите, посочи адвокатът.

Предстои претърсване на един от имотите на семейството, съобщи още Марков. „Разбирам, че по искане на хората от разни форуми, ще се търси злато там“, обясни той.

Адвокатът съобщи още, че Кирил Рашков е с влошено здраве, „на инсулин, с четири байпаса и три инфаркта“. „Не ви пожелавам на 69-70 годишна възраст да попаднете в затвора“, подчерта адвокат Марков.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *