02/04/2020

Здравко Димитров става управител на Пловдивска област

В Министерски съвет днес се разглежда утвърждаването на Здравко Димитров на поста областен управител на Пловдив. Той е единственото предложение – съобщи за РП кметът Иван Тотев, който е бивш областен управител.

Двамата досегашни заместник-областни управители Георги Игнатов и Розалин Петков запазват постовете си, тъй като са политически назначения на ГЕРБ и лично на премиера, уточни Иван Тотев.
48-годишният Здравко Димитров (на снимката) е бивш кмет на район „Западен“ в Пловдив. През 1981 г. завършва средното си образование в Спортно училище “Васил Левски” в Пловдив, паралелка по баскетбол. Завършва висше образование в ПУ “П. Хилендарски”, “Спортна педагогика” – бакалавър, “Психология” – магистър.

От 1981 г. до 1983 г. е на военна служба в Армейска спортна школа “Чавдар” – София. През този период се състезава в мъжкия баскетболен отбор на ЦСКА. По-късно го прехвърлят в АФД “Тракия” – като военен.

До 1990 г. Здравко Димитров продължава спортната си кариера в БК “Академик” – Пловдив. От 1991 г. се занимава с частен бизнес.

(Visited 202 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *