26/04/2024

Бойко Борисов вече се стяга за втори мандат

Бойко Борисов иска да бъде още един мандат премиер, за да се довършат реформите в страната. „Хората видяха, че в тази криза успяваме да сложим парите в най-нужните места и оцениха, че имаме най-ниските данъци, че свалихме дефицита, дадохме пари в земеделието. На тези избори хората в България разсъждаваха глобално. Беше важно да имаме този вот на хората, за да довършим реформите“, обясни той пред bTV.ГЕРБ управлява добре и никой не иска по време на такава криза да дойде на власт, каза още премиерът и лидер на партията.

Според Борисов трябва да се започне новият бюджетен период на ЕС, за да не се спрат проекти като магистрала „Тракия”.

„Мисля, че в поне още няколко града можехме да спечелим. Това, което причинихме на Йордан Лечков в Сливен, никой друг не би могъл да му причини. Не стига, че му спряхме парите, но и не му дадохме пари да закърпи улиците“, ожали го Борисов.

„Шампанско да сте видели при нас? На другата сутрин в 10 ч. бяхме в Министерски съвет. Сега трябва да се работи два пъти повече, защото времето минава бързо”, коментира Борисов, цитиран от „Фокус“ и БГНЕС.

Той обясни, че вчера като видели парите в бюджет 2012, всички министри щели да получат инфаркт, защото „трябва да направят повече с по-малко пари“. „Във всички случаи през 2012 г. ще имаме по-лош живот. Животът ще е по-лош за министрите. Когато имаш по-малко пари, по-малко неща може да направиш, но за хората ще бъде по-добър“, прогнозира премиерът.

Той обясни, че за догодина са предвидени с 50 млн. повече за образование, а парите за здравеопазване са рекордни.  По болниците заварихме огромни дългове, които поизчистихме, така че сега още повече ще се усетят парите, които ще имат, каза Борисов.

По думите му, в новия бюджет са намалени средствата за МВР, за армията, за разузнаването, за ДАНС. Премиерът похвали общините, че се справят все по добре с проектите, затова държавата е отделила над половин милиард лева за кофинансиране.

За последните 20 г. в политиката е имало двама основни играчи – Първанов и Доган и всеки, който е подценил тези двама играчи, е бил бит по време на избори, каза още министър-председателят.

Той показа карта на местата, където Георги Първанов е представил мемоарите си и на тези места БСП е спечелила кметските постове – Враца, Шумен, Ловеч, Криводол. „С изключение на Сливен и Видин, където вината си е наша, в Делиормана ДПС не издигна кандидат и подкрепи червените кметове. През последните две години президентът ни нападаше, където ни завари по всички теми. Изборите ги загуби Станишев, а президентът си направи плацдарм за връщане в БСП с тези кметове“, каза Борисов.

По думите му, кандидатът за президент на левицата Ивайло Калфин само е губил избори. В партията не го обичат, той я е предавал.
„С една дума, ако беше Стефан Данаилов кандидат за президент, тогава БСП щеше да има по-голям шанс. Ако съм го засегнал, извинявам се, но това, което говореше в клиповете, е лъжа”, каза още премиерът. Наскоро той заяви, че Данаилов трябва да го е срам, че докато е бил министър на културата не е направил нищо за фотографската гимназия.

Лидерът на ГЕРБ похвали председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов: „Другите партии нямат такива мотори, които да могат да поемат такава голяма информация. Той познава всеки наш кандидат по име”.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *