16/04/2024

Сестрата на Стив Джобс разказа за последните мигове от живота му

Сестрата на Стив Джобс Мона Симпсън разказа за последните минути от живота на своя брат и за последните, произнесени от него думи. Това стана на възпоменателна служба в памет на основателя на Apple в Мемориалната църква на Станфордския университет, съобщава New York Times.

Симпсън разказа, че преди смъртта си нейният брат и позвънил и я помолил бързо да дойде при него в дома му в Пало Алто. Той започнал да се сбогува с нея по телефона, но тя го спряла: „Почакай! Сега идвам!”Когато пристигнала в дома на Джобс тя заварила брат си в обкръжението на семейството му. Той и неговата жена Лорийн разговаряли и даже се шегували. „Сбогувайки се той ми каза колко му е мъчно, че не сме успели да остареем заедно, както искахме по-рано”, разказва Симпсън.

След известно време дишането на Стив Джобс рязко се промени – сякаш започна внезапно да се катери планина, спомня си Мона. Той дълго гледал своите деца и съпругата си. Последните думи на легендарния Джобс били прости и повтарящи се: О, уау! О, уау! О, уау!

Стив Джобс почина на 5 октомври тази година след продължителна борба с рак на задстомашната жлеза. Всички тези години той прекара в неизменна мисъл за смъртта, но това не го направи апатичен, нито фаталист. Напротив стимулираше го да не съжалява за нищо и да не се страхува от нищо. Милионите негови почитатели в цял свят сега смятат знаменитата му реч пред дипломанти от Станфордския университет за негово духовно завещание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *