19/05/2022

28-те стъпки за геноцид на народа български – видео

 

Пъркинс

Вижте как коментира подписалият се с псевдонима Патилан във форума на investor.bg под текста за доклада на ООН, в който се казва, че българите се топим най бързо в света. Който иска – да си направи изводите. И да реши какво да прави с живота си. Вижте и изповедта на един икономически убиец – с видео, който покрепя индиректно по един смразяващ начин позицията на Патилан. Време е поне на първо време да започнем да използваме главите си по предназначение – тоест – да мислим.

МФ си измиват ръцете със зам. министър Владислав Горанов от Герб.
Той е авторът на 28-те стъпки за геноцид над народа ни, предприети от МФ под претекст, че са мерки против кризата. “Антикризисните мерки” са плод на “болните амбиции” на финансовия министър Симеон Дянков и чрез тях проличава това как зад широкия гръб на Бойко Борисов изскача сянката на Иван Костов!

„България е на директно управление на Световната банка”.
Борисов нито е дирил, нито е имал предвид Симеон Дянков за финансов министър. Не е и в неофициалните му правомощия да го махне от поста му, даже и да не го одобрява. Високостоящи съветници са му го предложили и той не може да го пипне и с пръст. Дянков трябва да изпълни поставената му задача – да принуди България за приеме заробващата помощ на МВФ или на СБ.
Почти еднакъв стил на изказване с популистки цели, както в говоренето на Дянков, така и на неговата “леля Кристалина Георгиева”, също доскорошен висш служител в свързаната с неприятни впечатления за много страни по света Световна банка.

Икономическия геноцид на МВФ и СБ увековечава колониалната система:
Дресиране на нации чрез условията за кредитиране Чрез т.нар. «условия за заема» (loan conditionalities) МВФ и СБ заставят държавите-длъжници да провеждат само такава политика, която служи на интересите на международните кредитори, докато в същото време държат съответната нация в усмирителна риза, за да не може тя да провежда независима икономическа политика. Една и съща рецепта се прилага навсякъде по света, независимо от дълбоките различия между държавите. Например те всички биват заставяни да приемат т.нар. „пакет от стабилизиращи мерки“ на МВФ, който отваря широко вратите на националните икономики за т.нар. „чужди инвеститори“ и чужди търговски банки. На държави, които откажат да прилагат този пакет от мерки, не се отпускат кредити за инвестиции в националната икономика, не се разрешава и разсрочване на плащанията по дълга…

Икономическия геноцид на МВФ и СБ увековечава колониалната система: Сценарият за разрушаване на публичните инвестиции.
Реформите на МВФ-СБ имат за цел да доведат до колапс публичните инвестиции. На всички разходни пера се налагат „тавани“. На държавата бива забранено да мобилизира своя собствен ресурс за изграждане на национална инфраструктура, пътища, болници и пр. Ръководството на инвестиционните проекти се поема от „международните кредитори“. Те определят каква инфраструктура трябва или не трябва да се изгражда, къде да се изгражда и кой да я изгражда. Техният контрол върху инвестициите води до колапс на националните ресурси и увеличаване на външния дълг на страната.

(Visited 142 times, 1 visits today)

One thought on “28-те стъпки за геноцид на народа български – видео

  1. Tози геноцид е започнал от 1990 и продължава с пълна пара и днес.Няма отърване,хиляди се преселиха в „свят по-добър от нашия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *