26/04/2024

Васил Петров ще пее за спасяване на къща в Старинен Пловдив

„Аристократът” сред българските певци – Васил Петров пристигна в 16.30 часа на 7 септември в арт салона на мол „Галерия Пловдив” направо от Аполония, където спечели Голямата награда, за да разкаже лично как и защо се включва в празника на Стария град. Заедно с Ангел Заберски – син, любимеца на публиката Стоян Янкулов – Стунджи и Борис Таслев – бас, талантливият джазмен ще изнесе благотворителен концерт, средствата, от който ще бъдат изразходвани за възстановяване покрива на изгорялата три дни преди Коледа – 2010 г. старинна къща на ул. „Стръмна” 1. При пожара тогава пострада тежко гайдарят Енчо Пашов, който по-късно почина.

Концертът ще бъде на Античния театър от 19,30 часа на 10 септември.

На пресконференцията в картинната галерия на мол „Галерия Пловдив” Васил Петров подсказа някои подробности от концерта, с който той и останалите изпълнители ще зарадват пловдивчани. „Това ще бъде класически концерт в рамките на джаз и поп музиката. Ще има и нови, и авторски песни. Ще разчитаме на импровизациите, за да доставим удоволствие на публиката”, каза популярният изпълнител. А благотворителния характер на концерта той коментира така: „Всички обичаме Стария Пловдив”.

Организаторите на традиционния празник на Старинен Пловдив от едноименния общински институт са определили символична цена на билета – 5 лева, за да може концертът да е по джоба на повече хора. Билети вече се продават в книжарница „Форум” на третия етаж на мол „Галерия Пловдив”, както и на касата пред Община Пловдив. „Ние знаем, че парите от благотворителния концерт няма да стигнат за цялостна реставрация на изгорялата къща. Но е важно на първо време да ремонтираме покрива й, защото знаем какъв сезон се задава. Очакваме и обикновените пловдивчани, и бизнесмени да откликнат и да помогнат”, заяви пиарът на „Старинен Пловдив”  Боряна Бакова.

Благотворителният концерт е финалът на тазгодишното издание на традиционния празник на Стария град. „Той ще започне от 11 часа на 10 септември на Лапидариума до Балабановата къща като талантливи деца от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” в продължение на 3-4 часа ще рисуват върху камък и керемиди, техни съученици ще покажат актьорските си умения, а възпитаници на Професионалната гимназия по облекло „Ана Май”, спечелили много награди, ще демонстрират дизайнерските си вдъхновения. Специално настроение ще създадат мажоретките от СОУ „Св.св. Кирил и Методий”, разказа директорката на общинския институт „Старинен Пловдив” Весела Илиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *