27/04/2024

Общината налива още 200 хил. лева в дупките по улиците

На предстоящата утре общинска сесия общината внася предложение да се отпуснат още средства за пълнене на дупките в районите. Средствата ще бъдат прехвърлени от вече отпуснати пари за проектиране и ремонт на паркинги.

Промените в бюджета, които предлагаме са две. Сумата от 200 000 лева за проектиране на паркинги да бъде прехвърлена за уличните ремонти и дупките, които в момента офанзивно се правят, обясни председателят на Общинския съвет Илко Илиев. Помните, че когато правихме бюджета, решихме част от парите да се заделят за ремонтиране и проектиране на паркинги. Оказа се обаче, че в районите „Северен” и „Централен” дупките за оправяне са 28 декара, което  много повече от очакваното. Никого не упреквам за това, защото проблемът е наследен от години. Но моето предложение за утре е тези пари, които не можем да усвоим за паркингите, да се прехвърлят в план-сметката за запълване на дупките, каза още Илиев.

Той призова съветниците да гласуват единно и за отделянето на 470 000 от остатъка от 50-сет милионния заем за довършване на бул. „Марица – Юг”. Най-искрено призовавам общинските съветници да пренебрегнат политизацията и партийните си пристрастия, защото двете точки са много важни за града и в този момент трябва да сме достойни за доверието на хората, които са ни избрали там и да не забравяме, че трябва да работим за града си, каза Илко Илиев.

Лично ще разговарям с всички председатели на групи и с независимите съветници, за да обясня важността на тези предложения. Ако те вникнат в реалния проблем, че положението с дупките в двата района „Северен” и „Централен” е критично, ще разберат, че тук няма политика, а важен за града проблем, който трябва да решим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *