25/04/2024

Най-болният проблем за Община Първомай е инфраструктурата

„Най-болният въпрос за Община Първомай е инфраструктурата“ – заяви д-р Попова след като подчерта принципите за прозрачно и открито управление, които ще предложи на хората. „Общинският център Първомай е една шепа – малък кокетен град, но през центъра му минава ЖП линия, която е обградена с 3 метрови шумоизолиращи стени. Хората ги наричат Берлинската стена, тъй като те разделят града на две – северна и южна част. Този проект беше разработен и осъществен по време на Тройната коалиция и сегашния кмет. Проблемът е, че не се намери вариант за лесна комуникация между разделените части на града – направени са подлези, но те са тесни и не функционират добре. Направо невъзможно е през тях да преминат инвалиди и майки с колички например,“ разказа кандидат-кметът.

По думите й, проблемът засяга и селата Виница и Караджалово и тя се ангажира чрез експертни срещи с представители на Министерството на транспорта и съобщенията да намери  варианти за улесняване на комуникацията и създаване на достъпна среда.
„В момента напрежението по темата е сериозно, има и подписка, подкрепена от над 2 000 души“ – коментира и общинският ръководител Красимира Александрова.

Друг акцент във визията на кандидат-кмета от ГЕРБ е създаването на работеща администрация, която да печели проекти по европейски програми и да създава условия за инвестиции. Важен момент е и работата с местния бизнес чрез експертни съвети, които да осъществяват активна бизнес-среда. Д-р Катя Попова очерта като сериозни приоритети в бъдещото си управление още работата с младите хора на Общината, както и с децата в рискова среда и особено тази, свързана с разпространението на наркотици.

„С ръководството на ГЕРБ обсъждаме и идея за създаване на една модерна зеленчукова борса в Община Първомай“ – съобщи още д-р Попова, която не скри възхищението си от качествата на земеделската продукция на хората от региона. „Те правят изключително добра продукция, но я продават на безценица и нямат почти никаква алтернатива. Нашата идея е това да се промени като няма да забравим и животновъдите и ще открием животински пазар. Имахме такъв, но той беше закрит и и това доведе до разпродаване на животните“.

На журналистически въпрос за състоянието на болницата в Първомай д-р Попова
напомни, че действително е имало сериозна опасност тя да бъде закрита, но с намесата на ГЕРБ проблемът е бил преодолян. „В момента лечебното заведение работи по проект за нова модерна апаратура, отвори и ново отделение за интензивно лечение“.

„Ще бъда съпричастна към проблемите на жителите на Общината, независимо от тяхната етническа, социална и политическа принадлежност“, декларира на първата си пресконференция още д-р Попова. Тя заяви, че в надпреварата за местния вот не подценява никого от останалите кандидати и има намерение да се бори с тях, запазвайки тон на уважение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *