26/04/2024

Пловдивчанката Мария Капон се кандидатира за президент

Председателят на Единна народна партия Мария Капон се кандидатира за президент. Днес сутринта тя написа специално обръщение до приятелите си.

„Мнозина приятели се опитаха да ме спрат. Казаха ми: „Мария, зад другите стоят големи, стари партии, огромни финансови ресурси, интереси, част от държавната машина, защо се подлагаш на всичко това? Нали знаеш какъв ще е резултатът? Трябва ли да изпиташ страдание, изправена срещу всичко това, което обикновено обобщаваме с думата статукво?!“

Още подробности – вижте тук.

Дадох си сметка, че са прави в голяма степен, но не докрай… Защото и най-дългият път започва с първата крачка, която трябва да бъде направена… Иначе няма да сме спокойни пред съвестта си. Иначе ще се превърнем в обикновени коментатори на живота си“… Това написа днес сутринта до приятелите си Мария Капон, председател на Единната народна партия.

Кандидатурата на Мария Капон е издигната днес – 10 септември 2011 г., на  заседание Националния партиен съвет на Единна народна партия издигна. На официалното представяне на кандидатурата присъстваха г-н Касим Дал – независим народен представител; г-н Корман Исмаилов – независим народен представители; доц. Надя Миронова – председател на предизборния щаб на ЕНП; членовете на Изпълнителният и Национален партиен съвет на Единна народна партия и много приятели на партията.

„Благодаря на Единна народна партия, на всички наши поддръжници и симпатизанти, които ми предложиха честта и отговорността да бъда кандидат за президент от името на тази политическа сила. Днес искам свободата от вас да поискам гласа на всеки един български гражданин независимо от политическата му ориентация, етническата му принадлежност, религиозните му виждания”, каза г-жа Капон в изказването си.

Вицепрезидентът на ЕНП ще бъде обявен в понеделник, когато двойката ще се регистрира в ЦИК. Според достоверни източници от партията, това ще бъде полк. Николай Кисьов, който е бивш ръководител на военния ни контингент в Сараево.

blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *