20/04/2024

Продават тоалетна хартия с надпис: „Аз обичам папата“

Тоалетна хартия в чест на визитата на папа Бенедикт XVI в Испания пусна на пазара най-голямата в Европа компания производител на хигиенна продукция – португалската Renova, която се отличава с креативен подход към създаването и разпространението на своите продукти, пишат чужди медии.
На опаковката на тоалетната хартия, която трябва да зарадва младежите и представителите на Ватикана, има надпис на испански „Аз обичам папата“, „гарниран“ с червено сърце и с приветствието „Добре дошъл, Бенедикт“ (Bienvenido Benedicto!). Също в опаковката едно от рулата е в жълт и бял цвят – цветът на Ватикана. Конкурентна е и цената на опаковката – 2,76 евро.

На сайта на компанията се казва, че тези приветствени рула могат да се използват като украси за посрещането на 84-годишния понтифик.

„Има ли по-добър начин да се оживят улиците на Мадрид, от това да се използват рула в цветовете на държавния флаг на Ватикана. Отворете прозорците и празнувайте. Добре дошъл, Бенедикт!“, заявяват от Renova.

От новия артикул ще бъдат пуснати на пазара 10 000 опаковки, но по думите на маркетинговия директор на компанията Луис Сарамаго това е преди всичко хартиено руло, което може да се използва като тоалетна хартия.

„Ние много трепетно се отнесохме към цвета. Това е нашият начин да изразим радостта си от това събитие“, изтъква той.

Очаква се на Световния ден на католическата младеж в Мадрид да пристигнат не по-малко от един милион поклонници.

В същото време в Испания мнозина са недоволни от посещението на папа Бенедикт. На първо място това са сексуалните малцинства, както и тези, които недоволстват срещу големите разходи, които ще направи държавата за посрещането на главата на римокатолическата църква.

За тържественото посрещане испанското правителство ще похарчи около 86 милиона долара.

Подготовката на визитата на римския папа в Испания се осъществява на фона на дълговата криза в страната и разходите ужасяват милиони испанци. Организаторите я оценяват на 60 милиона евро без в тази сума да влизат разходите за обезпечаване на сигурността.

На летището ще бъде издигната 200-метрова сцена, която ще бъде декорирана от гигантско дърво от желязо. Около него ще бъдат изградени стотици фонтани и ще бъдат монтирани 20 екрана, от които ще бъде излъчвана месата.

Един от организаторите на протеста срещу огромните разходи за папската визита испанският теолог и свещеник Еваристо Вилар счита такива разходи за абсолютно неприемливи. По думите му в условията на икономическа криза църквата трябва да дава пример. „През юли Мадридската община оряза бюджета за образование до 40 милиона евро, а това е колкото струва папската визита“, изтъква той.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *