29/03/2024

Бивш МВР генерал набърка Ваньо Танов в наркотрафика

Валентин Петров

“Ген. Танов е имал нерегламентирани срещи с Радослав Иванов-Темерута като бивш шеф на ГДБОП. На тях са обсъждани преразпределението на наркопазара в София, както и физическото отсраняване на определени лица. За тези срещи няма и следа в МВР“. Това обяви ген. Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР.

”Не бива да се прави паралел между срещите на вътрешния министър Румен Петков и братя Галеви и срещите на Танов с Темерута, защото за първите има рапорт във вътрешното министерство, а за вторите нито запетая“, смята Петров. Срещите на бившия шеф на ГДБОП и настоящ шеф на митниците са се провеждали в частна квартира на служител на МВР.

Ваньо Танов е подкрепял наркотрафика, убеден е ген. Валентин Петров. Освен с Темерута Танов се е срещал и с Будимир Куйович. “Те са разговаряли по 5-6 часа, а Танов добросъвестно си е водил записки. Настоящият шеф на митниците е получавал информация от Куйович как се произвежда , какъв е трафика на наркотиците в нашата страна. Генерал Петров твърди, че Танов е имал връзки и с други лица от ъндърграунда, но рапорти за разговорите от тях липсват в МВР.

Той отново припомни факта, че Асоциацията на полицейските началници с председател генерал Румен Миланов е изключила Ваньо Танов от редиците си. „Неговите действия създадоха огромни проблеми за службите“, посочи още Петров.

Ген Валентин Петров коментира и скандалите от Танов гейт. Според генерал Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР, не е даден категоричен и ясен отговор дали разговорите от СРС-тата са манипулирани.

Според Петров  е видно, че премиерът Бойко Борисов не е знаел, че разговорите му с конкретните подслушвани лица са записвани, но  “Танов и Странджев са знаели добре, че са подслушвани, след като са подали жалба в прокуратурата“.

“Тони Странджев е изключително предпазлив в действията си и думите си, които предприема, и целта е да го представят изцяло в бяло, но и двамата герои от СРС-та няма да бъдат печелившите фигури от този скандал. Победители и печеливши в Тановгейт могат да бъдат само политиците, които използват службите за свои цели“, убеден е бившият главен секретар на МВР.

”Най-малко вероятно е този, който е стоял на акаунта, да е изнесъл СРС-тата”, твърди генерала. Той смята като добра идеята да се ограничи досега на министъра на вътрешните работи за разпореждане със СРС-та.

blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *