28/05/2020

Зевзеци се изгавриха с даренията за МВР през е-пощата

Фалшиви прессъобщения от името на МВР получиха медиите. В тях се съобщава за предстоящ брифинг на министър Цветанов, с участието на премиера Борисов и US посланика Уорлик.

Темата на брифинга са даренията, получавани от МВР.

В текста се казва, че министърът ще изнесе данни за всички дарители, приетите суми и материални дарения, както и връзките на част от дарителите с организираната престъпност.

Припомняме, преди дни заместниците на Цветанов дадоха пресконференция по тази тема, като уточниха, че МВР е готово да извади списък с дарителите, но ако някой от тях не желае да бъде споменаван, то той не може да бъде включен в списъка.

Фалшивото съобщение насочва вниманието и върху материалните дарения, тъй като стана ясно, че МВР е получило перални, миялни и печки за милиони левове. Не е ясно какво се е случило с тази бяла техника.

Съобщението включва и „изказване“ на Цветанов, който заявява – Искаме да покажем, че освен воля да се справим с проблема, имаме и намерение да го направим и то до няколко седмици. Ще започнем процедура за спиране на даренията от физически лица до края на месеца.

Мейлът – покана за брифинг, е подписан от „стажант Галя Симеонова“.

От пресцентъра на МВР изрично подчертаха, че това е фалшификат, не е разпространен от тях и подобна пресконференция не е насрочвана.

Проверка на news.bg показа, че въпросният мейл е изпратен от някой, използвал безплатен хостинг чрез стандартен и-мейл скрипт, включващ мейл лист с евентуалните получатели.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *