26/04/2024

Ал Кайда: Обама повлече своя народ към бедствие

Ал Кайда определи убийството на своя лидер Осама бин Ладен от американските специални части като голяма грешка и сериозен грях. В изявление, поместено в ислямистки сайтове, терористичната мрежа отново призовава мюсюлманите да отмъстят за смъртта на Бин Ладен, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

С решението си да издаде заповед за убийството, американският президент Барак Обама повлече своя народ към бедствие, уверява Ал Кайда. Обама „е защитаван от армии“, признава терористичната мрежа, но пита американците „кой ще защитава вас от нашата атака?“

„Днес Обама проля кръвта на нашия мъченик. Ние сме мюсюлмански народ, който няма да замълчи пред тази несправедливост, затова оттук нататък не ни обвинявайте. Вие сами избрахте това и вие сте тези, които ще платят цената”, пише в изявлението, цитирано и от френския вестник „Фигаро“, на който се позова „Фокус“.
Ал Кайда вече се закани да отмъсти за смъртта на своя лидер, убит при операция на американските специални части на 1 май в Пакистан.

Синовете на Осама бин Ладен заплашиха да изправят пред съда Барак Обама, който според тях е отговорен за съдбата на баща им, става ясно от тяхно послание, оповестено вчера от американския център за наблюдение на ислямистките сайтове SITE.

Иран пък изненадващо обяви, че Бин Ладен не е ликвидиран при операцията на американските спецчасти, а е починал след болест.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *