27/04/2024

Нова комета в „компанията“ на два загадъчни цилиндъра лети към Земята

Мистичната комета

Директорът на Центъра за астрономически изследвания в провинция Мисьонес – Аржентина,  Серхио Тоскано, е публикувал доклад, в който той съобщава за точната дата на посещението на Земята от представители на извънземни цивилизации.В началото докладът му беше приет на шега, защото Тоскано го публикува в местните медии на 1 април. Но в Латинска Америка Денят на шегата се празнува на 28 декември, което означава, че астрономът едва ли се е шегувал.

Поради тази причина настоящият доклад, който се появи днес и в интернет, отново вдигна шум не само сред блогъри и журналисти. Дори и специалисти от НАСА приеха доклада на астронома сериозно.

Доводите в полза на скорошна визита на братя по разум на Тоскано са свързани с кометата C/2010 X1(Elenin), открита през декември 2010 година. Астрономът внимателно разгледал фотографиите на кометата и видял: около нея летят два цилиндъра.

Тези цилиндри са космически кораби, които се управляват от пришълци, обяснил пред журналисти на аржентинското издание Contexto Тоскано. Те се крият зад кометата, за да не ги открием по-рано. Освен това тя им служи и като щит срещу астероиди. Или пък самата комета е част от гигантски космически кораб, който се състои от два отсека. Не него извънземните пътешестват из просторите на космоса, посещавайки различни планети, твърди астрономът.

По думите на Тоскано подобни догадки изказали през миналата година и китайски астрономи, но информацията им се опитали да засекретят от американската космическа агенция НАСА. Според разчетите на аржентинския учен на жителите на Земята им предстои да се срещнат с извънземни на 10 септември 2011 г. Но тази дата предизвиква съмнения тъй като според данните от астрономическите справочници, кометата ще се приближи до Земята на минимално разстояние – 34,9 милиона километра на 16 октомври 2011 г. И ако „зелените човечета” поискат да се приземят, то по-добра от тази дата няма. Това грешка на астронома ли е?

Не само че е грешка, но и преднамерено раздуване на нездрави страсти около тази комета, смята сътрудникът в Института по приложна математика „Келдиш” Леонид Еленин – откривателят на този обект, съобщава  profi-forex.org. Работата по наблюдението на кометата се провеждала от учени от неправителствената обсерватория ISON-NM, работеща по астероидната програма на руския проект ISON (International Scientific Optical Network, по-рано с названието  ПулКОН – Пулковска кооперация  за оптични наблюдения. Откритието на тази комета през декември миналата година било забележително с това, че събитието се случва за първи път от 20 години насам. Предишният случай на откриване на нова комета от руски учени бил през 1990 г.

Според Еленин, фотографията Тоскано разгледал „неправилно”. На нея заради движението на камерите изображенията на звездите са разтегнати в кратки ивици. Лети кометата, а зад нея отляво и от дясно се виждат следите от две звезди. Точно те били възприети като „цилиндри”, обяснява той.

Но кометата на Еленин вече обраства в слухове в Интернет. Авторите на много сайтове я наричат тайнствената планета Нибиру и даже намират потвърждение за това в самата фамилия на руския й откривател: «Ele», моля ви се, означава «extinction level event» (всеунищожаваща катастрофа). А «nin» – «Nibiru in November» – Нибиру през ноември. Но тук не е ясно – защо през ноември. Нали паникьорите очакват долитането на Нибиру на 21 декември 2012 година?

Самият Леонид Елеленин, за когото многобройни „изследователи” искат доказателства за съществуването му, включително и до публикуване на копие от паспорта му, смята, че истерията ще изчезне от сама  след преминаването на кометата C/2010 X1 покрай Земята.

Защо около неговата комета избухна такъв патологичен интерес, руският учен не може да обясни. Например през август миналата година кометата

45P/Honda-Mrkos-Pajdusakova премина много по-близо до Земята, отколкото

C/2010 X1, – на 8,9 милиона километра. Самият Еленин смята, че причината се крие в нейното име, което съдържа тайнствения символ Х1.

Но в този знак няма нищо загадъчно. Буквата „Х” се появила заради това, че на всяка половина от астрономическия календар е дадена своя буква. Тоест, ако кометата беше открита няколко дни по-късно, то нейният индекс щеше да бъде Y1. Освен това откриването на нови комети е обичайно събитие. Слънчевата обсерватория SOHO например открива стотици комети всяка година.

Към настоящия момент „мистичната” комета се намира на 60 милиона километра от Земята. Това е около пет пъти по-далече, отколкото Луната.

http://tainy.net/20944-argentinskij-astronom-inoplanetyane-priletyat-k-nam-10-sentyabrya-2011-goda.html#ixzz1Lw6I46y3

One thought on “Нова комета в „компанията“ на два загадъчни цилиндъра лети към Земята

  1. kraino vreme e sveta da prieme ,4e ima i drygi civilizacii

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *