26/04/2024

Драма в Сливен: Охранител тежко ранен, заложници с неизвестна съдба!

Седем души са взети за заложници при въоръжен обир в сливенски клон на Инвестбанк. Нови полицейски сили и военни с джипове се струпват пред похитения клон.

Един от охранителите, 42-годишният Станчо Станев, е тежко ранен. Преговорите с похитителите продължават и в този момент. Пълна тъмнина цари в похитения клон на Инвестбанк в Сливен. Това съобщи кореспондентът на bTV преди минути. Загасено е осветлението, виждат се само работещи монитори.

В пряк телефонен разговор за bTV областният управтел на Сливен Марин Кавръков заяви, че служителите на областната администрация са добре и са евакуирани на втория етаж на сградата, която се намира на метри от клона на Инвестбанк. Според него похитителите вероятно са двама, а не един, каквато бе информацията до момента.

Драмата започна около 15:30, когато въоръжен с пистолет мъж влиза в банката и прави опит за обир. По първоначална информация обирджията е 66-годишен от Суворово, Варненско. В момента на обира в банката не е имало клиенти, а само служители.

При заплахата на въоръжения охраната реагира и се опитва да го спре. Тогава един от охранителите е прострелян. Междувременно е задействан паник бутонът. Един от свидетелите разказва, че веднага е пристигнал екип на СОТ.

Простреляният е настанен в сливенската болница в тежко състояние, с опасност за живота. 42-годишният мъж е ранен в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб. Не е ясно дали е възможно транспортиране в друго лечебно заведение.

На няколко пъти в следващите часове от банката се чуваха изстрели.

В банката работи и бременна служителка, но днес тя не е била на работа.

Председател на надзорния съвет на банката е известната банкерка Петя Славова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *