21/03/2023

Шест земетресения за няколко часа наплашиха хората в Петричко

Шест земни труса бяха регистирани в Югозападна България. Няма данни за жертви и материални щети, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР.

Последните два земетресения са станали през нощта  в 00.25 часа и в 01.10 ч. И двата труса, както и предишните четири от вчера, са с епицентър около 140 км южно от София на територията на страната.
По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН, силата на първото нощно земетресение е  била 2,7 по скалата на Рихтер, а на втория – 2 по Рихтер, съобщи „Фокус“.

Първото разлюшкване на земята вчера стана в 12,38 часа и  беше с магнитуд от 3,1 степен по скалата на Рихтер с епицентър на 10 км северозападно от Петрич. По данни на Сеизмологичния институт на БАН земетресението е усетено и в Сандански.

В 12,43 часа имаше земетресение с епицентър на 15 км северозападно от Петрич, 97 км северно от Солун и със сила от 2 степен. Земетреснието е било на 1 км дълбочина, сочи справка на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

В 18,22 ч. бе отчетен трус с магнитуд около 3,3 по скалата на Рихтер, който е  усетен слабо на територията на община Петрич, съобщиха от Сеизмологичния център към Геофизичния институт.
Земетресението е било на дълбочина 10 – 15 км.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, земетресението е с магнитуд от 3 степен.

dir.bg

(Visited 205 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *