24/04/2024

Волен отървал дело за изнудване срещу доносничене на милицията

Волен Сидеров

Лидерът на шовинистичната партия „Атака“ Волен Сидеров бил преследван от властите заради обвинение в изнудване. Следователят е завършил разследването си срещу него с мнение делото да бъде разгледано от съда.

Този наистина впечатляващ детайл от биографията на атакист № 1 хвърли в общественото пространство Атанас Атанасов, председател на ДСБ-София,който е бивш шеф на Националната следствена служба.

По време на разследването е организирана операция, при която Волен Сидеров е получил 1000 лева белязани пари. Атанасов заяви, че няма данни в съда да е внасян обвинителен акт по това дело.

На брифинг в централата на ДСБ председателят на столичната организация на партията заяви, че Волен Сидеров е бил разследван и през 1984 г. следствието е приключило с обвинително постановление и препоръка материалите да се предадат на прокуратурата за
започване на съдебно дело.

Атанас Атанасов смята, че освобождаване от съдебна отговорност в онези години е имало, единствено когато подсъдимите са били натоварвани с други отговорности… Като например сътрудничество за
Народната милиция.

Атанасов ще поиска от вътрешния министър Цветан Цветанов да направи проверка по случая. Той  изрази съмнения дали при това обстоятелство Волен Сидеров трябва да оглавява парламентарната комисия за контрол на ДАНС, което означава, че атакистът получава достъп до класифицирана информация с гриф „Строго секретно“, коментира един от ръководителите на твърдо сините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *