26/04/2024

РЗС удря с пореден компромат премиера Бойко Борисов

Яне Янев

Партията на Яне Янев готви поредният удар по министър-председателя Бойко Борисов. Този път не с флашки от подслушани разговори, а с въпроси.

Единият от тези въпроси е какво му говори агентурният псевдоним на ДС „Буда”. РЗС обвини премиера, че държи на оперативни и ръководни длъжности в ДАНС и МВР близо две хиляди бивши агенти.

РЗС иска да знае Борисов  какви функции е изпълнявал по време на възродителния процес и свързано ли е това със смъртта на хора, както и на коя дата е станал член на БКП и връщал ли е партийната си книжка.

Яневата партия  очаквала отговорите на премиера, преди обществеността да ги научи от „друг източник“, и го призовават този път да не се кълне в децата си, както направи преди седмица, когато увери, че в ГЕРБ не влизали пари от контрабанда.

Според РЗС, като близки до ДС освен бившия министър Божидар Димитров се посочва и областният управител на Бургас Константин Гребенаров, който е определен като дългогодишен щатен служител на ДС с псевдоним „Сотир”. Чрез него и сега се оказвало влияние върху определени кръгове в т. нар. стара десница, включително и върху сегашния кмет на Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *