19/03/2024

Бойко Борисов поиска вот на доверие! Дали ще го получи?

Министър-председателят Бойко Борисов ще предложи Министерския съвет да поиска от Народното събрание гласуване на вот на доверие за цялостната политика на правителството.

Председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов поиска вот на доверие от Изпълнителната комисия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

На правителственото заседанието в сряда премиерът ще предложи Министерския съвет да поиска от Народното събрание гласуване на вот на доверие за цялостната политика на правителството. До решението се стигна след заседание на Изпълнителната комисия, на която Борисов обяви своето непоколебимо решение да се стигне до тази процедура. Изпълнителната комисия подкрепи напълно и единодушно гласува решението на председателя на ГЕРБ и министър-председател, се отбелязва в прессъобщението на ГЕРБ.

Скандалите с подслушването и разпространените записи на разговори на шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов с представители на управляващите ескалираха с последния огласен в медиите запис с Бойко Борисов, според който премиерът  лобира за бирен бос. Записът беше предоставен на в. „Галерия“ от анонимен източник. Премиерът и Танов заявиха, че записите са манипулирани и те ще бъдат дадени за експертен анализ в чужбина. Вътрешният министър Цветан Цветанов пък определи появилите се записи като атака на хора от бившата Държавна сигурност.

Скандалните записи предизвикаха остър политически дебат. От БСП заявиха, че ще искат вот на недоверие, а от ДПС изтъкнаха, че ще го подкрепят. От десните партии също реагираха остро и поискаха да бъде изяснено дали са автентични записите и дали са СРС-та.

Междувремнно последното изследване на МБМД,  обявено по-рано днес, показва, че политически скандали, свързани с подслушаните разговори на директора на Агенция „Митници“, имат известен стабилизиращ ефект за подкрепата за ГЕРБ и правителството. Доверието към премиера Бойко Борисов се запазва в рамките на 43-44%, съобщи Мирослава Радева от МБМД.

В зората на Българската демокрация премиерът на СДС Филип Димитров поиска вот на доврие от парламента и за изненада на мнозина, в това число и на на него самият, беше свален от власт.

Към този час е ясно, че Атака безапелационно ще подкрепи правителството на Бойко Борисов.

Да видим сега какво ще стане… Да не забравяме, че нещата са недпредсказуеми, защото срещу, солидни суми се купуват само няколко гласа, които обръщат прнещата в посоката, желана за големите и мръсни играчи, които вече 20 години движат нещата в тази нещастна държава…

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *