27/04/2024

Това е! Пътища няма, мазни премии за чиновниците от АПИ – има!

В България пътища като за света може и да няма, но мазни премии за чиновниците от АПИ - дал Бог!

Шефовете на агенция Пътна инфраструктура трябва да бъдат изгонени без никакво отлагане. За това настоявят партийни ръководители от СДС. 

Според тях същесвува информация за огромни безобразия в такива размери, че оставането на ръководството на агенцията може да дискредитира цялото правителство, заяви в кулоарите на парламента Ваньо Шарков.

Агенция Пътна инфраструктура е допуснала незаконно строителство, бездействала е във връзка с променени проекти и системно нарушава законодателството. Тези нарушения поставят под риск финансирането на магистрали с европейски средства и накрая всичко ще бъде платено от българския данъкоплатец, алармираха от СДС.

Шарков показа официални данни от одита, извършен от служители на
управляващия орган по Оперативна програма „Транспорт“ и доклад от проверка на място по проект „Доизграждане на магистрала „Тракия“ – лотове 2, 3 и 4″. Шарков е категоричен, че трябва спешно да се предприемат мерки, тъй катоданните са потресаващи.  Той съобщи, че са раздавани средномесечни бонуси в размер на 9 000 лева и че в централата на АПИ 130 души са били облагодетелствани.

Борис Марков от СДС каза, че в АПИ коледни бонуси се раздават всеки месец. Вместо някой да бъде наказан, ръководството на агенцията раздава бонуси на служителите си, възмущават се от СДС.

От партията са изчислили, че агенцията е раздавала на служителите си общоблизо 300 000 лв. на месец бонуси. В същото време строителството на магистрали едискредитирано по вина на ръководството на агенцията, категорични са сините.Тази година в България няма да има коледни добавки към пенсиите и заплатите.П

Премиерът Борисов се оправда, казвайки, че парите отиват за инфраструктура,припомни Шарков и добав: сега цялото общество трябва да види къде всъщностотиват парите – огромни бонуси за служителите на Агенция Пътна инфраструктура, а след година ще се превърнат в компенсация за поредните спрени от Брюксел пари.

Има ли изненадани от тази информация? От държавата и общините продължава да се краде като за световно, само обикновените наемни работници в тази държава си го отнасят, както е от време оно по неписаните закони български…

Един от успешните министри в този кабинет – Росен Плевнелиев, обаче застана твърдо зад подчинените си от агенцията с призива да се четат и тълкуват внимателно от политическите партии справките, които им се предоставят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *