23/04/2024

Циганизацията – неизбежна! Българите остават само 300 хиляди!

Само след 20 години циганите у нас /на галено – роми/ ще бъдат два милиона души, турците – един милион, а българите – 3 400 000,  показват изчисленията на професор Петър Иванов.

Проучването и произтичащата от него прогноза твърдят, че през 2100 г. населението на България ще бъде 10 млн. души, от които 8 млн. роми, 1.5 млн. турци и едва 300 000 българи.

Професорът подчерта, че за интеграцията на ромите у нас са изхарчени милиони, но без никакъв резултат. Причината, според него, е, че ромите като малцинство никога няма да могат да се интегрират в обществото „на основата на ценности, присъщи за мнозинството“ /още подробности – вижте тук/.

Изходът, според неправителствената организация, е в национална стратегия за демографските проблеми, която да вземе мерки за понижаване на смъртността, поощряване на раждаемостта, административно и стопанско планиране за преодоляването на обезлюдяването, възпитаването в духовни ценности.

Центърът за демографска политика организира конференция „Заплахи за етнодеформация и дебългаризиране на обществото“ на 12 декември в Русе.
На форума ще бъдат представени статистически, демографски и социологически аспекти в структурата на обществото, както и възможностите за противодействие срещу етническата деформация и т. нар. дебългаризация на обществото.

По-рано тази година професорът алармира, че българската нация изчезва. Според него думата „катастрофа” най-точно описва демографската ситуация в страната. Най лошото е, че вече десетилетия увправляващите в България се правят, че няма ромски въпрос. И го оставят да се реши от самосебе си. Няма как да стане.

В началото е образованието… От тук трябва да се започне и да се работи денонощно по въпроса. Повечето хора не са против ромите, а против манталитета им, в основата на който стои неграмотността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *