19/04/2024

Във Варна хиляди изпратиха Пламен Горанов

Храм “Св. Петка“ във Варна бе препълнен с близки и приятели, дошли да се поклонят пред паметта на Пламен Горанов. Тленните останки на младия мъж бяха положени в бял ковчег.

Пред храма имаше огромна опашка от чакащи хора. Над 1000 варненци чакаха, за да се поклонят пред тленните останки на Пламен. Опашката се извиваше от градинката пред църквата и продължаваше по бул. „Ген. Колев“.

Опелото на Пламен бе започнало, а хората, които идваха да се поклонят пред паметта му, ставаха все повече и повече. Тленните останки на Пламен ще бъдат изпратени в София за кремация.

Днес, 6 март, е обявен за Ден на национален траур във връзка със смъртта на Пламен. Той се самозапали в знак на протест срещу корумпираното управление на община Варна.
„Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17 часа на 20 февруари 2013 година“ – са думите, изписани на плаката, който Пламен Горанов държал при самозапалването си на това място.

Пламен почина на националния ни празник – 3 март, около 20 часа.

Много граждани се събраха пред сградата на община Варна, за да запалят свещ и положат камъни на грамадата, издигната в памет на Пламен Горанов, предаде „Фокус”. Засилено полицейско присъствие има в района на общината.

Междувременно кметът Кирил Йорданов подаде оставка.

Б.р:. Бдителни читатели не пропуснаха да припомнят, че черноризците са сгафили, погазвайки канона, защото самоубийците не се опяват, още по-малко – в храм. Но хиляди варненци са убедени, че Пламен всъщност е убит. Така че не се знае кой крив, кой прав. Дори и да е нарушение на каноните то не причинява злини с мащабите и последиците от погазването на законите, от потъпкването на истината и справедливостта от страна на политиците и мафиотите.

http://dnes.dir.bg/news/poklonenie-ostavkata-boyko-borisov-plamen-goranov-13283128

Снимката е на БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *