29/03/2024

Мъж хвана крадец, заведе го в полицията, а от там го пуснаха

63-годишният столичанин Георги Лефтеров хванал крадец в апартамента си на 25 февруари. Успял да го задържи и извикал полиция. По нашенски обаче на следващия ден апашът бил пуснат на свобода, а след по-малко от месец прокуратурата прекратила наказателното производство срещу него.

„Сега съжалявам, че не го пребих. Призовавам хората, които спипат апаш в имота си, ако могат да му счупят кокалите и да го изхвърлят през прозореца. Няма смисъл да търсят институциите. В случая аз се оказах потърпевш, защото задържах крадеца и го предадох невредим“, ядосва се Георги (на снимката) пред „24 часа“.

Дни преди да нахлуе в апартамента му, крадецът позвънил на вратата и се примолил: „Чиче, гладен съм“. Георги го съжалил, сложил му да се нахрани. На другия ден гладният апаш пак цъфнал и мъжът отново го пуснал в дома си.

„Благодарният“ крадец решил да претараши апартамента на Георги, когато стопанинът излязъл да разхожда кучето си. Като се прибрал, той заварил вратата на дома си открехната. Едрият мъж открил апаша скрит под леглото на внучката му. Измъкнал го, съблякъл го гол. „Вкъщи имам пушки и пистолети, не знаех дали не ги е откраднал“, обяснява човекът.

Апашът взел да му се моли: „Чиче, пусни ме. Аз дойдох на добра воля“. „Как на добра воля, бе, нещастник! Сложих го на земята, настъпих го да не бяга и се обадих на 112“, казва Георги.

Пристигналите на място униформени казали, че апашът е стар познайник на полицията, с „богато“ крими досие. Въпреки това, на следващия ден той е пуснат от ареста, а на Георги се пада „честта“ да дава обяснения в IV РУП. Тегобите на Георги не свършват до тук. В деня след кражбата му се обаждат от Хелзинкския комитет, за да проверят дали няма насилие при задържането на крадеца. „Щом ходи и диша, значи не съм го бил“, отпраща ги собственикът на жилището.

One thought on “Мъж хвана крадец, заведе го в полицията, а от там го пуснаха

  1. Колко деликатно премълчават, че апашът е бил гнусен мангал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *