25/04/2024

Рунд втори: Войната Янев срещу Цветанов се затяга

Яне Янев няма намерение да отстъпва

Лидерът на партия Ред, законност, справедливост показа, че лесно се недава, като даде на съд вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Искът му е за заради обида и клевета.

Цветанов ме нарече измамник и политически рекетьор /   още подробности – вижте тук/. България има правосъдие и много коректни и почтени български магистрати, за разлика от мнението на Цветанов, който твърди небивалици месеци наред, произнесе се Яне по телевиция bTV.

Предишният ден силовият министър отговори на компромата на лидера на РЗС, че семейството му е придобило незнайно как 6 недвижими имота в София през 2007 и 2008 година с обща площ 358 квадратни метра за над 462 000 лева. Цветанов отрече всички обвинения и нарече Яне Янев – политически рекетьор и измамник.

Междувременно НАП започна спешна проверка на имотното състояние на вицепремиера по негово настояване.

И Цветан Цветанов няма намерение да отстъпва

Лидерът на РЗС заяви, че Цветанов е произнесъл един куп лъжи. Той припомни твърдението му, че не е дал нито 1 лев в кеш за апартаментите, които притежава. Яне показа в студиото документи, които по думите му опровергават тази теза. На въпрос откъде има въпросните документи, той отговори: Документите са публични и всеки може да ги види,  трябва просто малко повече усилие.

Вицепремиерът е заявил в декларация, че не влиза в конфликт на интереси. Но бизнесменът от Димитровград Тодор Бояджиев е спечелил цели 17 обществени поръчки, обявени от Столична община. Бояджиев е собственик на кооперация в квартал Изток в София, където Цветан Цветанов притежава два апартамента. Министърът на вътрешните работи е кум на дъщерята на бизнесмена, припомня dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *