25/04/2024

И Цветанов като Доган! Бързо забогатя от консултантски услуги!

И Цветанов не си губи времето - бързо осребри властта

Дясната ръка на Бойко Борисов, вторият в правителството, шефът на силовото министерство Цветан Цветанов , се оказа печен консултант почти като Ахмед Доган.

Лидерът на ДПС се задоволи с 1 милион евро за консултации по хидроенергийни проекти, които така и не били употребени от възложителите на консултацията.

След атаките на Ане Янев и неговата РЗС / разбиратейте – атаките на пуснатия в домашен арест Алексей Петров/ взеха да изскачат любопитни факти. Оказа се, че Цветанов е консултирал ЕВЕНТУАЛНИ бъдещи чужди инвеститори за криминогенната обстановка в страната. Такова обяснение даде вътрешният министър за получените от него близо 130 хил. лв., съобщиха БТА и Всеки ден.

Янене Янев изстреля миналата седмица компромат, като заяви, че има документи, според които Цветанов и съпругата му са се сдобили с по съмнителен начин с 4 апартамента. След това НАП се зае да проверява доходите на вицепремиера.

Цветан Цветанов беше принуден да даде обяснение пред обществото. Той самият твърди, че е направил доклад какви са условията за чужди граждани в България и какво се предвижда в закона за престоя им. Това той каза във връзка с консултациите му за синхронизиране на българското и европейското законодателство в областта на вътрешния ред.

Той обаче не съобщи кой му е платил за услугите. Не коментира и 50-те хиляди лева, които е декларирал като получени от стопанска дейност, тъй като въпросът е фирмена тайна. Но заподозря, че атаките срещу него са заради добрите резултати и действия на полицията.

На поставен въпрос, той каза, че не знае дали бизнесменът Тодор Бояджиев, който му е продал два апартамента, някога да е бил разследван за контрабанда, както бе тиражирано в медии. Министърът препоръча на журналистите да питат в Националната следствена служба.

Цветанов е дългогодишен семеен приятел на Бояджиев, кум на дъщеря му и
кръстник на внука му.

Вицепремиерът каза, че няма да отиде на полицейския протест в неделя, защото не вижда причина да се протестира. Ама наистина за какво да протестира – той не е принуден да мисли като подчинените си всеки ден как да свърже края. Наистина би било лицемерие, да се прави на равен с тях, след като очевидно – не е равен.

Ха да ни ние честита поредната партида крадливи управници! Можем само да гадаем колко още са незнайните герои на тази най-уважавана в България спортна дисциплина! И този човек го гласяха за президент!!!…

Досега само един политик – не много кадърен, но излезе толкова беден, колкото и влезе в кабинета на премиера. Сещате се, нали? Жан Виденов. А колко са се извървели след него. Всичките са крадливи маскари, до доказване на противното. Но в тази държава и истината е много вървежна  стока, та очевидно – няма надежда това някой ден да стане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *