26/04/2024

Мизерстващ селянин стана крупен собственик на яхти

Селянин, който от години  не може да върже двата края, изведнъж се оказа крупен бизнесмен. Чрез машинации с цел замитане на следи той се сдоби с потъналата в дългове фирма за яхти на известните бизнесмени и купонджии от Свети влас – братя Диневи.

Иван Иванов от село Балван, Великотърновско, със сигурност не е виждал яхта на живо, но изведнъж се оказа крупен длъжник, тъй като фирмата за яхти дължи повече от 11 млн. лева към държавата и банки.

Неудачникът – на 58 години, вади по някой лев като гробар и общ работник, понякога проси цигари от съселяните си, защото живее в мизерия. За това, че е станал  бизнесмен, научава преди дни. Доведеният му син го води в Бургас, където само трябва да мълчи и да даде личната си карта. След две разходки до там и няколко срещи, бай Иван се оказа собственик на яхти, но с милиони дългове.

„Дадох си личната карта преди два месеца, не знам какви документи съм
подписвал“, казва бай Иван.

Според адвоката на Йордан и Динко Диневи – Виктор Рашев, те нямат нищо общо с
цялата тази измамна схема. Още през февруари тази година продали дяловете във фирмата за яхти на третия си съдружник – Георги Михов. „Какво е станало след тази дата, нито мога да коментирам, но мога да кажа, че по повод тази фирма Диневи не са имали с който и да е друг взаимоотношение, освен с
Михов”, каза Рашев.

Според телевизия PRO.BG след като купува „Венид яхт“, Георги Михов я
преименува на „Вектор яхт“ със седалище в село Балван. Според договора бай
Иван е платил 15 000 лв.

Според адвокат Рашев в момента, в който Диневи излизат от дружеството задължения няма. След като приключат всички необходими проверки по случая, братята щели да заведат дело срещу хората, замесели имената им в схемата.

Преди дни дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на
ваканционния комплекс “Марина Диневи“ в курортното селище “Свети Влас“. Хотелът, заведението и плувният басейн били въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания, е причината за този акт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *