29/03/2024

За четири дни втори автобус изгоря като факла на пътя

Превозът на пътници в България е смъртоносно занятие. До преди два-три месеца през ден валяха съобщения за запалени локомотиви.

Сега  за автобуси – само за четири дни на пътя изгоряха два. Нека си спомним за ужасната катастрофа на автомагистрала „Тракия“ миналата година, когато при подобен инцидент загинаха девет души, а десетки други бяха ранени. Ето подробности за последния опасен случай:

Автобус, пътуващ от Силистра за село Професор Иширково, се е запалил в района на разклона за село Ламбриново. Сигналът е получен в 8.05 часа на тел. 112. Всички пътници са изведени навреме, няма пострадали, съобщиха от пресцентъра на МВР.
На мястото на инцидента са екипи на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, Пътна полиция и оперативна група.

Запалилият се автобус е градски и се движи по линия №20, съобщиха от автогарата в Силистра, цитирани от „Фокус“. Той е собственост на частна превозваческа фирма и тръгва в 7,20 часа от спирка „Изток” в града. Диспечерите съобщиха, че по думите на пътници и водачи на автомобили, минали през района на инцидента, в рейса е имало около 20 пътници.

Водачът е усетил дим и хората са напуснали превозното средство навреме. Автобусът е изгорял почти напълно. Той е марка „Отойол” и е 30-местен. Предстои да бъде направен оглед и техническа експертиза за установяване на причините за инцидента.

Движението не е затруднено, тъй като останките от автобуса са изтеглени край пътното платно, добавиха от полицията.

Само преди 4 дни автобус от същата марка пламна в движение и изгоря на магистрала „Тракия“. Рейсът бе собственост на старозагорска фирма. При инцидента нямаше пострадали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *