28/03/2024

Премиерът: Няма да се обяснявам нито на сините, нито на червените!

Станишев още не може да изсмуче от пръстите си какъв да бъде поводът за вот на недоверие срещу правителството

С присъщата му категоричност и високомерие, министър-председателят  Бойко Борисов заяви, че няма никакво намерение да се обяснява нито на синята, нито на червената или на която и да е била коалиция.

А пък притеснения от БСП от доста години нямаме, каза премиерът по bTV в отговор на въпрос дали се притеснява от готвения вот на недоверие от БСП. „Да има вот на недоверие сега, когато ние сме единствената държава в Европа с най-ниски данъци, когато всичките им мрачни прогнози, включително и на вас, че ще вдигнем ДДС, корпоративния данък, какви ли не рестриктивни мерки относно заплатите и пенсиите на
хората, ще приложим – такива, каквито цяла Европа приложи… Да не забравяме, че в Германия дори част от социалните помощи на майките с деца взеха, а ние не го направихме…”, каза още Борисов.

В последните дни на ваканционния месец август лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че червената партия започва консултации с всички парламентарни партии, които не подкрепят правителството, за вот на недоверие.Той определи кабинетът като „мрънкащ“ и заяви, че политиката на кабинета в икономиката е грешна.

Ден по-рано и лидерът на ДСБ Иван Костов изрази тревогата на ДСБ от това, че данните за лятото показват продължаващ спад на икономиката и недостатъчни постъпления от данъци и от осигурителни, и от здравни вноски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *