30/04/2024

Уфолог: При среща с НЛО се скрийте по най-бързия начин!

Триъгълно НЛО над Рига през лятото на 1968 година

Напоследък около НЛО се създава някаква истерия – правителствата на водещи в света държави едно след друго разсекретяват уфологическите си архиви. Отначало САЩ публикуваха документи за катастрофата на НЛО в Ню Мексико през 1947 г., когато според информацията са загинали трима извънземни. След това Великобритания предостави за свободен достъп секретни файлове, съдържащи свидетелства за наблюдения и контакти с НЛО.

Каква е причината за тази активност на властите? Този въпрос задаваме на Михаил Херщейн, председател на уфологическата комисия на Руското географско общество.

С какво си имаме работа? Връща се модата на летящите чинийки ли?

Мисля, че просто е дошло времето да се разсекретят старите документи. Ние в Русия също имаме какво да разсекретяваме, в архивите се съхранява огромно количество документи. НЛО в Русия са наблюдавани от древни времена. Споменаването на „небесни знамения” има в древните летописи, в хроники от XVIII, във вестници от XIX век. През XX век практически НЛО не са изчезвали от нашите небеса. По времето на Брежнев е имало програми за тяхното изследване под егидата на Академията на науките и Министерството на отбраната. Подчертавам, дейността на държавната уфологическа комисия е била одобрена на най-високо правителствено равнище.

И каква е равносметката? Американците имат три трупа на пришълци. А ние – какво имаме?

Американците нямат никакви трупове на извънземни. Край Розуел в Ню Мексико е паднала военна сонда, предназначена за наблюдение на ядрените опити в СССР. Филмът, на който уж е заснета сондата на пришълците, се появи доста по-късно. Там  е показан манекен, натъпкан с вътрешностите от близката скотобойна.

Самият филм е фалшификат, за което неговият автор по-късно си признава. Той се е захванал с този филм, за да спечели пари. Този случай от аналите на уфологията може смело да бъде зачертан както и болшинството от другите слухове за НЛО.

Ще ви посоча още един пример. Знаменитият петрозаводски феномен, когато  през септември 1977 г. жителите на града наблюдавали в небето загадъчни огньове. При проверката се оказа изстрелване на изкуствен спътник на Земята. Въобще, ако си говорим честно, 95 на сто от наблюденията на НЛО са пълна глупост. Напоследък за НЛО се приема дявол знае какво. Да кажем край Санкт Петербург откриват ново самолетно трасе. Самолетите подхождат за кацане на летище „Пулково” със запалени фарове и рязко завиват – огньовете изчезват. Хората гледат и си казват: Това е НЛО.

Вие убивате в мен остатъците от вярата ми в извънземните…

Кацнал обект в района на Алмати през август 1987 г.

Не преживявайте толкова, защото има достоверни случаи, които напълно са достатъчни. Например знаменитият съветски уфолог Феликс Зигел на 8 август 1978 година е наблюдавал НЛО в небето над Естония. Изследователят на аномални явления Валентин Фоменко в края на 50-те години видял гигантски НЛО с размери няколко километра. Той бил потересен. И не го домързяло, разпитал жителите на близките селища, които потвърдили този феномен. Правейки изчисления Фоменко успял да разчете височината на зависване в небето на този обект, както и неговите размери.

А имате ли някакви препоръки към тези, които са виждали НЛО? Какво да прави човек – да бяга ли, да се крие ли или обратното – да върви към среща с братята по разум с отворени обятия?

Ако НЛО се намира близко трябва да се държите така, както бихте се държали при среща с голямо и страшно куче. Трябва да се стараете да не ядосате обекта, да не привличате вниманието му към себе си, да не махате с ръка. Най-добре е да се скриете на най-близкото удобно място. Защото не е известно как ще завърши вниманието на този обект към вашата персона. Имало е случаи, когато хората по време на близки контакти са се оказвали парализирани, обгорени и пр. И разбира се, трябва да се постараете да запомните всички детайли от събитието и времето, когато то се е случило.

Пришълците винаги ли са настроени враждебно към хората?

Има различни контакти. Но се е случвало НЛО да проявяват с нищо не предизвикана агресивност, така че е по-добре да не се рискува. За целите на извънземните на Земята ние можем да правим само догадки. И ще ги разгадаем едва, когато тези цели бъдат достигнати. Тяхното поведение не се вписва в рамките на обичайната земна логика. И да разберем защо те прелитат до нас на този етап е абсолютно невъзможно.

http://tainy.net/20775-pri-vide-nlo-luchshe-derzhatsya-ot-nego-podalshe.html#ixzz1LObjBUDm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *