19/03/2024

Хиляди изпратиха Иван Славков – Батето

Иван Славков - Батето

Политици, легенди в спорта, действащи спортисти и стотици граждани се събраха пред националния стадион „Васил Левски“, за да се сбогуват с Иван Славков.

Още подробности – вижте тук.
Поклонението пред тленните останки на бившия президент на Българския олимпийски комитет, който почина 1 май след тежко боледуване, започна в 11 часа. Мерките за сигурност са засилени, като целият район пред централния вход на стадиона бе отцепен, предаде bTV.

Един от първите, които си казаха последно сбогом с Иван Славков, беше президентът Георги Първанов. Сред отдалите почит бяха и премиерът Бойко Борисов, както и Стефка Костадинова, която наследи Славков на поста президент на БОК. Свои представители на поклонението имат и спортните организации в страната.

Още подробности – вижте тук.

„За разлика от всички, които акцентират на това, че беше наистина много ярка, колоритна личност, ще започна с това, че беше един много добър лидер – не просто ръководител. И в спорта, и преди това в журналистиката. Един общественик, граждански деец в истинския смисъл на думата. Човек, който помогна много и за авторитета на българския спорт в международен план. Деен, енергичeн и най-сетне – един голям патриот”, каза Първанов.

По думите на Стефка Костадинова със смъртта на Батето България е загубила „един много голям българин с огромно сърце“.

„Мега личност. Изключително широко скроен човек, с невероятно чувство за хумор, което много от хората не го разбираха. Смятам, че тези, които са работили с него, най-добре могат да го оценят”, каза пък през сълзи Тити Папазов.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *