30/04/2024

Асандж: Швеция – това е Саудитска Арабия на феминизма!

„Швеция – това е Саудитска Арабия на феминизма“ – заяви основателят на WikiLeaks Джулиън Асандж  в интервю за The Sunday Times . „Аз просто попаднах в гнездото на осите на феминизма“.

Асандж, който в момента е във Великобритания, настоява, че обвиненията за изнасилване са абсолютно безпочвени и той няма нищо за криене.

„Бях в Швеция в продължение на пет седмици, след като срещу мен бяха хвърлени тези претенции“, – каза той. „Предложих да напиша моите показания на видео за британската и шведската полиция – ако те дойдат тук“.

Припомняме, че шведските власти обвиниха Асандж в изнасилването на две жени. „Гардиън“ публикува подробности за сексуалните  приключения на Асандж в Швеция през август, когато той преспал с две жени. И дветe го обвиняват в „недисциплиниран  секс“ и изнасилване. И двете твърдят, че той съзнателно е правил всичко така, че да не използва презервативи.

Асандж обаче отбелязва, че жените сами са го поканили  да ги посети  през нощта. Освен това, едната от тях, след предполагаемото изнасилване, на следващия ден е дала обяд в негова чест и го поканила  гости. „И не изглеждаше много обидена“ – каза той.

www.30.dumi.pozicii.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *