30/04/2024

Вбесени цесекари смляха прозорците на Футболния съюз

Феновете на ЦСКА, които днес се събраха на протест срещу случващото се с любимия им клуб, щурмуваха централата на Българския футболен съюз на улица „Иван Асен II“. Сградата е с изпочупени стъкла. Няма задържани и пострадали хора.

Около 10000 запалянковци, които се организираха предимно чрез социалните мрежи, тръгнаха от стадион „Българска армия“, преминаха през езерото Ариана в центъра на столицата и се насочиха към сградата на Българския футболен съюз.

Част от тях, разгневени от случващото се в ЦСКА, хвърляха камъни и предмети като изпочупиха прозорците на футболната централа и дори пускаха димки вътре. Полицията се е намесила и е предотвратила нанасянето на по-сериозни щети.

Липсва голяма част от надписа „Български футболен съюз”.

Сградата на съюза се охранява от служителите на реда. Работи се по установяване и задържане на нарушителите. Към момента няма задържани за инцидента.

По информация на БГНЕС са били нападнати и журналисти, отразяващи събитието. От МВР обаче уточниха, че няма пострадали хора.

На „Орлов мост” феновете спряха движението на автомобили за кратко. Част от агитката се отправи в посока стадион „Българска армия”.

В протеста на запалянковците се включиха и част от легендите на клуба, предаде Дарик. Бившият треньор на клуба Стойчо Младенов също бе част от протеста в неговия начален етап, но напълно се разграничи от случилото се пред сградата на БФС, като обяви, че не бива да се стига до подобни сцени.

Привържениците са изключително недоволни от ситуацията в ЦСКА. Почти всички играчи на отбора вече са подали молби за разтрогване на договорите си и де факто тимът от „Борисовата градина“ ще остане без отбор. Мнозина от искащите прекратяване договора си с ЦСКА вече са си намерили нови отбори. Под въпрос е и участието на тима в „А“ група през новия сезон.

http://dnes.dir.bg/news/cska-bfs-schupeni-stakla-14300537

Снимката е на 24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *