20/04/2024

Пловдивчани доживяха: Стартират редовни евтини полети до Лондон!

На Международно летище – Пловдив, днес стартират редовните полети на лоу кост компанията Райънеър от Лондон. Очаква се машината да се приземи около11.40 часа.

Летищните власти са подготвили специална празнична програма за този мечтан от години момент – от Пловдив да се извършват не само товарни и чартърни полети с туристи за зимните курорти, на да се изпълняват и рейсове по разписание. Церемонията е предвидена да се извърши  в терминала, а не на пътническата стълба, тъй като работниците разполагат само с 25 минути, за да подготвят самолета за обратния полет.

Преди кацането на първия Боинг 737 ще бъде засадено и дръвче, с което символично служителите на летището ще си пожелаят с увеличаването на листата му, да се увеличават и полетите.

Боинг 737″, с който ще се извършват полетите е 189-местен. Поради големия
интерес към дестинацията Райънеър пуска три извънредни полета – два в последните два четвъртъка на декември и един в първата седмица след Нова година.

Авиокомпанията ще лети два пъти седмично до България – във вторник и събота. Цената на билетите започва от 27.99 евро в едната посока, показва  страницата на компанията. Смяна на билета за друга дата струва от 35 евро до 55 евро в зависимост от начина на плащане. Промяната на име струва 100 евро и 150 евро.

Райънер предупреждава пътниците си да се регистрират за полета предварително и да принтират бордните си карти преди да отидат на летището. Цената на интернет регистрацията е 5 евро през сайта на компанията, а ако се извършва на летища, на които се предлага онлайн чекиране, ще струва 10 евро. Цените на багажа започват от 15 евро и достигат до 40 евро. Стойността зависи от тежестта на куфарите, техния брой и месеца, през който се осъществяват полетите.

Авиокомпанията очаква да превозва по 30 хил. пътници годишно от и до Пловдив. Плановете на летището са постепенно да увеличава полетите, така че пътникопотокът да достигне 200 хил. души.

От Пловдив компанията ще лети до лондонското летище Станстед – на 48 км от Лондон. Райънер има 44 базови летища и над 1100 ниско-тарифни маршрута в 26 страни, свързващи 155 дестинации. Компанията оперира с  250 нови самолета Boeing 737-800. Очакванията на дружеството са да превози около 73,5 милиона пътника през 2010 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *