17/05/2021

Германските собственици на „Труд“ и „24 часа“ бягат от България

Бодо Хомбах

Пресгрупата ВАЦ, базирана в Германия която вече обяви скорошното си оттегляне от Сърбия, е готова да напусне целия регион на Югоизточна Европа. Това съобщава ръководителят на ВАЦ Бодо Хомбах във всекидневника „Ханделсблат“. В България групата е собственик на най-тиражните национални всекидневници „Труд“ и „24 часа“.

„За нас Югоизточна Европа не е пазар с бъдеще“, обяснява той. По думите на Хомбах ВАЦ е готова да продава само ако има подходящи условия. „Можем, но не сме принудени да продаваме. Това означава, че сме свободни да го направим само, ако това е рентабилно“, добавя той.

Групата с централа в Есен, Рур, смята да преотстъпи участията си в Сърбия и Румъния преди края на годината, уточнява „Ханделсблат“, без да цитира Бодо Хомбах, пише БГНЕС.

ВАЦ от 15 години е със силни позиции на Балканите и има вестници още в Хърватия, България и Македония. В средата на юни на фона на търговски спорове със сръбски бизнесмен пресгрупата обяви, че възнамерява да напусне Сърбия, където притежава 50% от влиятелния сръбски всекидневник „Политика“.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *