30/04/2024

Български електроколи направиха добро впечатление в чужбина ( видео)

Електромобили, произведени в Бургас, впечатлиха с качество и пестеливост Германия, която е една от водещите страни в автомобилния бизнес. Само няколко месеца след като стъпват на пазара, автомобилите на ток, произведени в морския град, заинтригуваха фирма в Берлин и вече са поръчани първите коли.

Местната фирма сертифицирала модела екоавтомобили през август тази година. Причината за интереса на чуждите фирми е ниската цена на возилата и минималният разход на енергия.

Борис Червенков – собственик на фирмата производител: В началото на декември ще доставим първите 4 автомобила в Германия, където тепърва ще започват да се тестват да се види дали са подходящи за немския пазар.

Цената на електрическите автомобили, произведени в Бургас, е два пъти по-ниска от тази на останалите екоколи. Интерес към нашите возила вече са заявили и от Холандия, и Англия.

Тенденцията  все още да не се продават масово ел. автомобили е заради това, че имат висока първоначална цена. Това беше и водещото в нашия проект. Да осъществим ниска първоначална цена с много ниски експлоатационни разходи, така че хората да могат да си я позволяват, казва Борис Червенков.

Колите на ток имат много предимства. Освен ниския разход те са освободени от екотакси, а собствениците им не плащат за синя зона.

Автор: Анелия Стойкова

(вижте видео по темата тук)

One thought on “Български електроколи направиха добро впечатление в чужбина ( видео)

  1. Радвам се, че близо 9 години след като съм начертал модел за електрически автомобил, те вече излизат на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *