30/04/2024

На Марс откриха износена обувка (видео)

С началото на вълнуващата мисия на Curiosity доказателствата за живот на Марс продължават да се умножават в геометрична прогресия, за което трябва да благодарим на интернет потребителите.

Разглеждайки последните получени от марсохода снимки един от потребителите в YouTube открил две доказателства в полза на съществуването на извънземна цивилизация,пише Daily Mail.

Увеличавайки изображението любознателният блогър открил, че в кадрите са попаднали два подозрителни обекта: същество, напомнящо на нещо средно между змия и гущер, а също така и предмет, който поразително прилича на обувка. „Реални ли са такива аномалии, използвани ли са някакви трикове със светлината или нещо друго, аз не знам“, заключава ентусиазираният изследовател.

Последната „находка“ на Червената планета беше направена през април. Тогава апарат на НАСА в рамките на проекта за получаване на висококачествени изображения HiRISE фотографира „глава на слон“ на Марс, образувана, както бе изяснено, от поток лава.

В същото време Curiosity продължава да пълзи по повърхността та Марс и да оставя следи-послания, съобщава Scientific American. Марсоходът се придвижва на зиг-заг и протекторите на колесника оставят върху марсианската повърхност набани на морзовата азбука символи, които се четат като JPL (Jet Propulsion Laboratory) – Лабораторията за реактивно движение в Пасадена.

Вижте разследването на люознателния блогър на видеото:


One thought on “На Марс откриха износена обувка (видео)

  1. Едва ли е обувка,макар че прилича на нещо такова.Ако снимката не е монтаж,мисляси че може би са камъни разположени по по-особен начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *