30/04/2024

Край на света или нова епоха? Вижте възможните сценарии

Напоследък много хора живеят с усещането, че „НЕЩО“ ще се случи и им се иска да разберат какво и кога ще стане или – не. А може пък всичко това да е празна работа?

Нека се опитаме да разберем какви са възможните сценарии и събития в бъдещето на Земята. Те могат да се разделят на три групи: ще се случи нещо лошо, ще се случи нещо хубаво, нищо няма да се случи.

По първия сценарий:

1. На Земята ще загинат всички представители на флората и фауната. Какви могат да бъдат причините според автора на този текст, подписал се като sayyy.

– Ще долети така наречената планета Нибиру и ще разкъса Земята на части. Събитие малко вероятно, защото както знаем Земята и другите планети се въртят не около Сълнцето, а около общия център на масата. Следователно долитането на допълнително небесно тяло ще предизвика дисбаланс в цялата Слънчева система. Тоест, ако все пак прелети чужда планета, то ще е веднъж и завинаги, а не както се говори за Нибиру, че идва до нас през определен период от време.

– Ще се разместят географските полюси. Това събитие също е малко вероятно, защото за него е необходима колосална енергия и никакви разумни обяснения за такъв процес няма. Освен това подобно нещо не е забелязано да се е случвало на Земята когато и да е било.

– Според хиппотезата на Ларин за растящата Земя, който процес сега върви експоненциално – тоест постоянно се ускорява, Земяата просто ще се разкъса на части. (Или пък процесът ще се забави или стабилизира).

– Изригванията на Слънцето ще запалят повърхността на планетата ни, но толкова мощни изригвания не са регистрирани за цялото време на наблюдения на звездата ни.

2. На Земята ще настъпи глобална катастрофа,

но част от хората ще оцелеят.Възможните причини:

– Същото това разрастване на Земята, но ще се случи само етап от следващо увеличение на обема, в резултат на което са възможни силни земетресения, цунами, смяна на магнитните полюси с произтичащите от това последици.

– Силно изригване на Слънцето ще предизвика разрушителни земетресения. Връзка между тези явления все пак съществува, но подобно нещо в човешката история не се е случвало.

– На Земята ще падне астероид със всички произтичащи последици, но такова събитие в близко време не се прогнозира.

– Човечеството ще изгори в огъня на ядрена война. Напълно е възможно, но вече сме преживели Кубинската криза, може и този път мозъците да уврат. Но истината е, че има и друг вариант – с участие на фанатици.

3. Икономически колапс. Възможни причини:

– Изригване на Слънцето ще изгори всички електрически трансформатори на Земята. Това ще доведе до крах на съвременната цивилизация. Ще бъдем върнати със 150-200 години назад. Поне пет години на хаос и безредици ни са сигурни.

– Ще започне трета световна война, която ще засегне както световната, така и локалните икономики. В началото ще бъде тежко, възможна е гибелта на социално незащитените слоеве на населението ( но въобще този въпрос е спорен).

4. Ще дойдат извънземни завоеватели.

Темата е достатъчно сложна и хлъзгава, но все пак…

Според хипотезата на Айнщан-Роузен е възможно съществуването на така наречените дупки (тунели)-червеи, през които преместването от една точка на вселената в другата става мигновено. Но това засега е само…математически парадокс. В квантовата физика обаче съществува хипотеза за това, че има опъната по цялата вселена мрежа от каналчета в милиони пъти по-малки от атома, по които елементарните частици са способни мигновено да се преместват из вселената.

Но затова трябва да има обща теория за полетата, тоест да се съвмести квантовата физика с Общата теория на относителността, както и хипотезата за каналчетата да бъде потвърдена. А по-нататък – всичко това да се реализира на практика. Но както са казали същите тези учени за всичко това на човечеството ще му трябва още милион години.

Но защо пък някакви древни раси да не използват тази технология на преместване в пространството? Иначе казано – теоретична възможност за тяхното преместване съществува.

Авторът смята, че из вселената преобладаващо са разпространени негативните форми на живот, тоест – на такива като нас. И значи ако те ни намерят (априори техните технологии вече са висши), то ще ни поробят или унищожат.

Но може да се случи и нещо добро.

Тогава са възможни два варианта:

1. Ще се случи така нареченият квантов преход. Но какво е това и случвало ли се е нещо подобно на Земята – въпросите са много, отговори няма.

2. Ще дойдат все пак извънземни, но както всяко правило си има изключение, те ще бъдат позитивни и ще ни научат на всичко, което знаят. Причините за тяхната добрина може да са няколко: ние сме им далечни роднини, да извършват добри дела е тяхната философия като по този начин подобряват кармата си. Или пък ни се подмазват по разбираеми само на тях си причини.

За да се закрие темата за пришълците, още един вариант:

Ние въобще не сме им нужни. Просто в космоса се води война или просто има някакви търкания, а Земята се намира или на линията на фронта, или в неутрална зона така, че летят където им падне.

Но може и въобще нищо да не се случи,

а причините, че хората очакват „НЕЩО“, да са следните:

1. Група влиятелни хора пуска този слух и поддържа истерията, за да отвлича вниманието на хората от насъщните им проблеми и за да печели от паниката.

2. Самото население на планетата е измислило всичко това, защото смята, че човечеството е отишло в задънена улица и то трябва или да загине, или да се просветли. А търговците печелят от това пари, възползвайки се от конюнктурата.

3. Тази информация я подхвърлят извънземни цивилизации с разчет да се явят като спасители на земните жители, които ще ги боготворят.

Какви изводи могат да се направят от всичко това? Всеки човек избира онова, което му харесва според своите предпочитания. Най-важното е сами да се справят и като отхвърлят илюзорните варианти, да продължат да живеят по-нататък. Авторът смята за най-вероятна причина населението на Земята само да е измислило всичко това – сега е период на неопределеност, на много хора им минава мисълта: да беше престанал да съществува този несправедлив свят.

Но идва момент, когато човечеството осъзнава, че живееки само с потребителските си инстинкти, хората отварят вътре в себе си пустош, която трябва с нещо да се запълни. Но с какво? Този въпрос ни води към предпочитанието на този или друг вариант на бъдещето на Земята като цяло.

One thought on “Край на света или нова епоха? Вижте възможните сценарии

  1. С извинение в тази статия няма нито ,ама нито една вярна хипотеза…какво може да стане и какво не се е случвало до сега…..направо се смях с глас,не бях чел подобна глупост от много време.Не било се случвало до сега…нямало как да се случи,това някой 3ти клас е писал статията….ще видите какво ще се случи не бързайте тогава говорете :Д

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *