19/03/2024

Русия печели милиарди от Борисов. 17 причини да няма хибридна война срещу него

Патологичният начин на защита на Бойко Борисов от едноклетъчни същества в политиката, социологията и медиите премина в следващ етап. От емоционални и сърцераздирателни вопли за „претоплената манджа с къщата в Барселона“, преминаха във водевилни и гротескни изпускания, обидни дори за те…

Най-трогателни и забавни са теориите за хибридна война на Русия срещу властта и най-вече срещу премиера Борисов. Безмозъчния тръст около и във властта можеше поне един грам сиво вещество да ползва, за да установи, че Москва и Кремъл имат единствено полза от Борисов и няма защо да го нападат.

Сметката е проста:

1. Борисов въртя крана на Турски поток с Путин и Ердоган. От Турски поток получаваме и руски газ.

2. Плащаме от джоба си тръбите на т.н. Балкански поток и полагането им на наша територия.

3. Ще строим АЕЦ „Белене“ с руски реактори, които сме платили и държим на склад.

4. Разрешаваме през нашето въздушно пространство да се транспортират ракети и бойна техника от Русия за Сърбия. Румъния и Унгария отказват.

5. Половината Черноморие е застроено и заселено с руснаци. Борисов обеща на Москва държавата да плаща на бизнеса, да докарва руски туристи у нас.

6. За 10 години Лукойл не е плащала и лев данъци в България.

7. Пазим и чистим паметника на Съветската армия всеки път, когато го нашарят със спрейове.

8. Хъб „Балкан“, голямата гордост на премиера, разчита основно на руски газ.

9. Външният министър на Русия Сергей Лавров: „Време е комплексът „Камчия“, който е руска собственост, да се превърне в руски хуманитарен център като основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на нашите интереси в Европа?“ А?

10. По време на българското председателство на ЕС Борисов постави въпроса за падане на санкциите срещу Русия, наложени заради анексирането на Крим.

11. Скандалът с подслушването по време на българското председателство на ЕС бе покрит, въпреки, че се знаеше, че става дума за руските тайни служби.

12. Български прокурори се обучават в Русия на борба с корупцията.

13. Имаме сключен договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ.

14. Зам.-председателят на НС Емил Христов от ГЕРБ е отявлен русофил. Такъв е и Красимир Велчев, съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ.

15. В България функционират 6 руски центъра.

16. Над 85 на сто от бензиностанциите в Бългaрия зареждат горива от руски нефт, преработен в Нефтохим – Бургас. 90% oт прирoдния нa Бългaрия ce внacя oт газ Руcия. Стрaнaтa е нaпълнo зaвиcима oт руското гoривo зa АЕЦ „Козлодуй“.

17. Повече от две години бяха прикривани руските шпиони, заподозрени, че са участвали в опита за убийство на бизнесмена Емелян Гебрев, синът му и негов високопоставен служител.

Вярно, че Външно министерство изгони 1+2 руски дипломати за шпионаж, но обясненията бяха повече от неубедителни.

След всичко, което Борисов и правителството правят за Русия, а става дума за милиарди, защо му е на Кремъл хибридна война?

Митът за такава война е създаден и се поддържа с всички пропагандни средства, за да се докарат управляващите пред Вашингтон. Друга тема, която плаче за осветяване…

Колкото до скандала за „къща в Барселона“, Борисов има най-голяма полза от едно истинско разследване на българската прокуратура, което с доказателства да обори слуховете, версиите и разкритията в Каталуния. Ако има такива доказателства, разбира се.

Колкото до твърдението на един западащ – за съжаление – вестник, че Фрог нюз от пет години претопля тази манджа, нека да направят справка от въпросната редакция и ще открият каква глупост са написали. Освен това „манджата“ е сервирана от вестник „Ел Периодико“ и след това огласена от големи и влиятелни издания в Германия, Великобритания, Италия, Франция… И те ли са „парцали“, както пише един кафяв и вонящ сайт за каталунското издание? До целуване на… патъците на премиера ли се свежда достойнството на тези издания?!

Колкото до премиера Борисов, не е лошо да знае, че шефът на същият този вестник е чакал с часове да отворят в навечерието на Коледа клон на фалираната по-късно КТБ, за да получи финансова помощ от Цветан Василев. С парите са изплатени заплатите на редакцията. Много благодарности са изречени тогава. След сриването на банката обаче същият издател се обръща на 180 градуса и до ден днешен сипе огън и жупел срещу „онзи в Белград“. Същото се повтори с Васил Божков, който също изсипал милиони. И с Миню Стайков случаят е подобен, и с Ветко Арабаджиев… Такава е „ценностната система“ на някои… Да удрят в гръб. Борисов да го има предвид.

Фрог нюз

П.П. Налага се отново да припомним онази мисъл на Стив Джобс: Всеки слух става истина в мига, в който бъде официално опроверган. Колкото повече слагачи се хвърлят да опровергават „къщата в Барселона“, за да направят вятър на Борисов, толкова повече се засилва съмнението, че „има нещо гнило в Барселона“. Да прощават Шекспир и Хамлет.

https://www.frognews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *