27/04/2024

Хитачи парк – Япония, да онемееш от красота! (снимки, видео)

Тази прелест над прелестите е разположена на цели 3,5 хектара площ! (един хектар е равен на 10 хиляди квадратни метра).

Паркът е създаден преди около 30-тина години върху територията на бивша американска военна база на брега на Тихи океан край град Хитачинака, префектура Ибараки – Япония.

Цветята съвсем не са от най скъпите. А създателите на парка са направили така, че всеки сезон да бъде красив по различен и все така зашеметяващ начин. И са извили пътечки по хълмовете, защото с всяка изминала година посетителите на парка стават все повече и повече.

Специалисти по флората казват, че багрите на цветята са реклама пред пчелите и другите възможни опрашители – тоест пак си е вид борба за живот. Но каква реклама само! Не като плиткоумната, с която ни инквизират по телевизора. А такава, че ти става тъжно, когато все пак трябва да откъснеш очи от нея и да се върнеш в безцветната реалност.

В мрежата има подробности за видовете растения и милионите им бройки за тези, които се интересуват от математическите подробности около Хитачи парк.

Но тук по-вълнуващото е друго: Какви чудеса се получават, когато човек стане асистент на Твореца и превие гръб до Земи, за даде рамо на природата!

Би било прекрасно да прихванем поне малко и в България от този вдъхновяващ съюз!

Снимките са от мрежата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *