27/04/2024

СТРАСТНА СЕДМИЦА ТРЕСЕ ДЪРЖАВАТА

Двама затворници почти събориха прогнилата система за изтърпяване на наказания в родината.

Мога да сравня стореното от тях само с онзи самолет Чесна, който на 28 май 1987 кацна на Червения площад в Москва и осмя пред целия свят отбранителната система на СССР.

ЧЕСНАТА НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД

Тогава 19-годишният Матиас Руст, с едва 50 часа летателна практика зад гърба си, изигра цялата система на ПВО и прелитайки над купища гарнизони се приземи пред мавзолея на Ленин.

Не помня колко затлъстели и спящи по бюрата си генерали тогава бяха позорно пенсионирани по случая. Но срамът си остана. Една суперсила по бели гащи пред един хлапак.

ПРЕЗ ПАРАДНИЯ ВХОД НА СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР

избягаха затворниците Пелов и Колев, показвайки въоръжено и психологическо превъзходство над целия персонал. И направиха седмицата двойно страстна. А системата – смешна.

КАКВО И КАК СТАНА?

Мога само иронично да преразкажа обясненията на всички фактори, които се изредиха през телевизиите:
Пелов е получил в затвора колет с игра Тетрис. Вероятно тази конструктивна игра не е била електронна, а е представлявала разглобен пистолет, чието сглобяване също може да се нарече „игра конструктор“. Никой не му е помагал от персонала при сглобяването, което говори колко е умен Пелов. С летящ над затвора дрон са му спуснали патрони – вероятно един по един – през комина на кухнята. Тогава той предложил на съкилийника си Колев да излязат в градска отпуска. Никой от охраната не ги спрял, защото нямали оръжие и палки, а някои били заети да си лакират ноктите.Те гръмнали тържествено за по-голям ефект и се качили в колата, която ги чакала пред входа.

Всичко станало толкова набързо, че никой от управата на затвора не успял да им даде цветя и да им пожелае весели празници.

Само чистачката ги преследвала до колата, но понеже нямала двигател на метлата, не могла да ги проследи и залови.

ОБЩО КАЗАНО

Държавата определено се клати. Продават стратегически енергийни дружества, докато в Министерския съвет праскат политически белот и затова там нищо не знаят. Затворници си поръчват в затвора оръжие, както аз пица за вкъщи. Граничари и митничари по летищата дрискат групово и разстроено по тоалетните, сякаш летището не е граница на държавата. Телевизионното реалити с всякаква политически играчи е в апогея си. Двата ни самолета са без батерии, половината ни армия е на мисии в чужбина, другата се подстригва в кварталната бръснарница. Пенсионери пеят ода на радостта за 40 лева, задържани и съдници играят на „бели пеперудки“, а над държавата летят чистачки с метли и възвестяват пролетта и светлото бъдеще!

Честита страстна седмица!

Автор: Николай Илчевки н иНа водещата снимка: Входът, но май е по-правилно да се каже – лесният изход от Централния софийски затвор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *