26/04/2024

Мадам МиГ: Помислих, че два НЛО ще ми отнесат главата!

В интервю за телевизионния канал РЕН ТВ легендарната авиаторка Марина Попович признава, че по времето на СССР получила задача да заснеме неидентифициран летящ обект. Наложено й било през целия си живот да мълчи за това.

Наричали Марина Попович „Мадам МиГ”. Тя е с чин генерал от някогашните съветски военно-въздушни сили. Летяла е на 40 типа самолети и вертолети, поставила е 102 световни рекорда във въздуха. Има докторска степен на тема авиация.

На тази изключителна жена и пилот били поставяни най-отговорни задачи. Като да направи снимки на обект, за съществуването на който по времето на СССР не се говорело.

„Задачата беше да видя и да снимам НЛО”, казва авиаторката.

С проблемите, свързани с НЛО в СССР, се занимавали цели научни институти – (бел. ред.: официално на простосмъртните и сега им се обяснява, че няма такова животно като НЛО. Ако пък са много настоятелни – обявяват ги за мръднали. А в същото време цели институти се занимават с нещо, което го „няма”).

Към 70-те години били сформирани две направления за секретни изследвания: Проект на Министерството на отбраната „Сетка-МО”, който изучавал въздействието на аномални явления върху работата на техниката и личния състав на войската. А Проектът „Сетка-АН” при академията на науките на СССР изследвал принципите на аномалните явления.

Марина Попович успяла да „засече” НЛО над град Валдай, Новгородска област – Русия. Големият опит й помогнал веднага да различи необикновените обекти от всички известни летателни апарати. Но тази среща едва не  коствала живота й.

„Това не е самолет, не е и ракета. Просто лети по хоризонта. Ако е ракета, най-напред върви нагоре, след това изгаря. А тези бяха с форма на чинии. На два пъти ги видях отблизо. Мислих си, че ще ми отнесат главата – летяха една след друга”, разказва Мадам МиГ.

Но как е завършила тази и други подобни срещи на бойни пилоти с НЛО телевизията ще покаже в свое документално разследване „НЛО: разсекретено от Пентагона”. Това е само анонс на тв канала, който обещава зрителите да научат какво са прикривали години наред двете военни супер държави – САЩ и Русия.

мпМарина Попович почина в края на 2017 г. на 86-годишна възраст. Нейно интересно интервю, направено преди 6 години, може да видите ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *