02/05/2024

24-метров древен саркофаг откриха строителни работници в Китай

Древен ковчег с зашеметяващ размер – 24 метра дължина, откриха работници в югоизточен Китай – провинция Съчуан, по време на строителни работи. Саркофагът напомня по форма на лодка.

Според китайски археолози тази находка е най-голямата по размери от всички аналогични артефакти, които някога са откривани на територията на страната. Специалистите подчертават, че саркофагът се отнася към епохата, предшестваща династията Хан – 202-а година преди новата ера – 8-а година от новата ера.

Сътрудник от Института за културно-археологически изследвания в Съчуан съобщава, че външно саркофагът се отличава от откритите подобни ковчези по-рано в Китай. Според учения той може да се отнася към културата на погребенията на древните народности, населявали прилежащите райони преди повече от 2000 години, тъй като именно те имали обичай да погребват мъртвите в гробове-лодки.

Към настоящия момент саркофагът е предаден в лаборатория ща извършване на подробна експертиза.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Случайно или не, но в това съобщение не се споменава нищо за останките на погребано същество в него. Дали е поредната находка на великан? Или пък не? Неотдавна в мрежата имаше съобщение за намерен 18-метров хуманоиден скелет в Северна Индия- вижте подробности ТУК.

Според привърженици на конспиративните теории за подобни находки официалната наука мълчи, защото ако се разрови за истината, ще трябва да се пренапише от нулата цялата история на човечеството.

Но тя – историята, също отдавна служи за манипулация на масовата публика в полза на върхушките.

По материали от чуждестранни медии.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *