28/03/2024

Откриха мрежа от тунели под повърхността на Луната, под Земята – също (видео)

Под повърхността на Луната има огромна мрежа от подземни кухини, образувани след изстиването на базалтови потоци в древността. След изригването реките от лава са се охлаждали бързо, свивали са се и на мястото им са се оформили тунели, твърдят учени от Японската агенция за аерокосмически изследвания JAXA.

Откритието е направено след изследване на загадъчни отвори в повърхността на земния спътник. През 2009 г. интереса на японците привлякла дупка на платото „Мариус Хилс“. Миналата година мисията на NASA Gravity Recovery and Interior Laboratory (GRAIL) установява гравитационни аномалии, които свидетелстват за дълбоки кухини под ямата. Подобни са резултатите от проучванията на космическия апарат SELENE.

За момента японците се въздържат от категорично заключение, че кухините имат вулканичен произход. Тунелите обаче единодушно се оценяват като отлична възможност за изучаване на Луната. В тях могат да се настанят изследователски бази и колонии. Под повърхността земните заселници ще бъдат защитени надеждно от огромните температурни амплитуди и космическата радиация.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Както представихме в нарочна поредица и под повърхността на цялата ни планета е пълно с тунели с изкуствен произход. В това число и в България. И никой досега не дал смислено обяснение за предназначението им, както и за строителите им. Вижте подробности ТУК и ТУК, а също и ТУК.

https://fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *