20/04/2024

Загадъчни подземни тунели пронизват цялото Земно кълбо (снимки, видео)

32тПериодично ентусиасти, изследващи необичайни явления и находки, съобщават за намирането на загадъчни подземни помещения и тунели. Уфолозите еднозначно ги свързват с подземни бази на НЛО. А официалната наука признава само онези от тях, в които са извършени реални професионални проучвания – като подземният град Деринкую в Турция, например.

Тунелите в Южна Америка. Перу

Известният изследовател на цивилизацията на инките д-р Раул Риос Сентено открил в библиотеката на местен университет доклад за катастрофата през 1952 г, застигнала група учени от Франция и САЩ. Те пропаднали в тайнствени тунели на подземния град Чикана в Андите – в околностите на легендарния град Куско. Измъкнал се само един човек с кочан царевица от чисто злато.

Сентено успял да проникне в подземните тунели на два километра от зазидания след това трагично събитие вход. Там той открил тунел, стените на които били облицовани с метални плочи. От тях не можело да се вземе проба с никакъв инструмент.

Според легендите тези тунели са толкова дълги, че от Перу стигат чак до Боливия.

През 1971 година спелеолози открили в района на загадъчното плато Наска на дълбочина около 100 метра огромна зала, подът на която бил застлан с каменни блокове със специален релеф, а върху полираните стени в изобилие били нанесени странни йероглифи. От тази зала в различни посоки започвали тунели. Някои от тях стигали под дъното на океана.

Еквадор

Цяла система от „остъклени“ подземни тунели открил аржентинският предприемач, етнолог и колекционер Януш Хуан Мориц през 1965 г. в Еквадор, благодарение на разказите на местните индианци. Стените на тунелите били гладко полирани, а таваните – плоски и равни, сякаш покрити с някаква глазура.

Пътищата-проходи водели към обширни подземни зали. В тях Мориц открил множество фигурки, изработени от злато и древна библиотека, в която имало хиляди книги от тънки метални пластини, покрити със странни непознати символи, които не успял да разшифрова.

В центъра на тази библиотека били поставени предмети, напомнящи маса и столове. Но материалът, от които били направени, бил непознат. Това не било нито камък, нито дърво, нито метал, а по-скоро нещо приличащо на керамика или на съвременните композитни материали. На подовете на тунелите имало много интересни рисунки.

Мориц информирал за откритието си правителството на Еквадор, но запазил в тайна къде точно се намира входът на открития от него лабиринт. По-късно Мориц поканил прочутият швейцарски изследовател Ерих фон Деникен, автор на култовия филм „Спомени от бъдещето“, за да може лично да разгледа находките му. През 1973 г. излиза книгата на Деникен „Златото на боговете“, в която той най-подробно описва пещерата и съкровищата на библиотеката. Преди излизането й от печат Мориц показал на автора един от входовете на пещерата, но той не водил към библиотеката.

Един от артефактите от тунселите на Мориц

Мориц искал Деникен да прослави това място и скритите в него съкровища по целия свят. Но всичко станало точно обратното. След излизането на книгата обвинили Деникен в научна мистификация. А в интервюта с журналисти Мориц направо отричал, че някога е бил в пещерата с Деникен.

Това подкопало доверието към Деникен. Върху името му бил сложен печат на лъжец. Така едно от най-сензационните открития скоро било забравено. И не се намерил куражлия, който след тези обвинения във фалшификации, отново да тръгне да търси металната библиотека.

Хуан Мориц починал през 1991 г. След това група изследователи през 1991 и 1995 г. се опитали да открият загадъчните пещери. Успели да намерят подземен тунел с необичайна „врата“, но в крайна сметка се оказало, че тунелът стига под водата. А през 1998 г. перуанска експедиция открила пропадане в подземен лабиринт, който препречвал пътя към коридорите на подземието.

Северна Америка. Мексико

Известната пещера Сотано де лас Голондринас – Пещерата на лястовичките, е уникална. Тя е дълбока повече от километър и широка стотици метри. Стените на пещерата са с абсолютно правилна форма и гладки.

На дъното й е разположен лабиринт от стаи, преходи и тунели, които вървят в различни посоки. Дъното на пещерата и проходите на по-дълбоките нива, които вероятно съществуват, засега са изследвани слабо.

Калифорния, САЩ

В Телевизионното предаване на Джон Шлатър от Лос Андежилс , озаглавено „Повече от реални същества“, бе показан остъкленият тунел под Монт Честър. Местните жители твърдят, че те се обитават от някакви „телепатични същества“.

Колорадо, САЩ

Ръководителят на Центъра за подземни изследвания в Пристънския университет в свой доклад от 1998 г. посочва наистина сензационни факти. Учените открили в Колорадската пустиня на дълбочина около 2,5 километра обект, отразяващ сигнала, премествайки се със скорост не по-малка от 200 км. в час. Това се повторило няколко пъти. Прихванатите радиосигнали се оказали кодирани. На това място изпод земята се появили НЛО.

Канада

Веднъж едно поредно изпитание на ядрено оръжие в Невада – САЩ, предизвикало неочаквани последици. Два часа след подземния взрив изведнъж рязко скочило нивото на радиация във военна база в Канада, която се намирала на 2000 километра от ядрения полигон.

Гайгеровият брояч показал 20-кратно повишаване на радиацията. Обследванията на района довели до откриването на обширна пещера до базата, тунелите на която вървели в южна посока.

Следва продължение за открити тунели в други части на планетата


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *