25/04/2024

Удивителните прашни рисунки на Скот Уейд върху автомобилни стъкла (снимки)

122АА1АА3456789111213Американският художник Скот Уейд никога не призовава хората да си мият силно зацапаните автомобили. Обратното, ако всички се съгласяваха с него, автомивките щяха да фалират от липса на работа.

Изплесканите с кал и прах стъкла на колите Скот Уейд използва за платна. Едно наистина ново и оригинално направление в изобразителното изкуство.

Художникът е роден и отраснал в американския щат Тексас, където просторът за творчество няма граници. „Домът ни беше на страничен път и поради тази причина колата на баща ми винаги беше мръсна, разказва художникът. Като дете аз постоянно рисувах с пръсти различни лица по стъклата, после започнах да използвам четчица. С времето разработих особена техника при създаването на „прашните рисунки“, която използва и досега“.

За да стане картината качествена стъклото на колата трябва да е добре оплескано. Преди на художника му се налагало по няколко дни да шофира по най-калните пътища, за да получи подходящо „платно“. Но с времето изработва методика, която му позволява да докара стъклото до необходимото му състояние само за няколко минути. Той разпръсква прах със сешоар по стъклото, намазано с масло и бяла глина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *