03/02/2023

Дойдохме си на думата: Разграбването на Гърция започна

Е, дойдохме си най-сетне на думата. Целта на професионалните икономически убийци е изпълнена – вижте изповедта на един такъв убиец плюс видео ТУК.

Започват големите разпродажби на парчета от Гърция за жълти стотинки. Колкото и каквото да продадат няма да успеят да си върнат дълговете, защото всички нови заеми са, за да ги налеят светкавично в трезорите на кредиторите, а не да се оживи икономиката и да се увеличат приходите и да се връщат по-лесно и сигурно борчовете. Вижте и ТУК.

Южната ни съседка търси купувач на плажове, пристанища, два правителствени самолета, 2500 сгради, собственост на МК и повече от 77 000 недвижими имота, съобщава в. “Билд“.

Според изданието тези недвижими активи могат да се включат в новия приватизационен фонд, съгласно споразумението с кредиторите, предаде БГНЕС.

Според гръцките вестници американският магнат Уорън Бъфет наскоро е купил остров край Атина, но той опроверга информацията.

За продажба са обявени и плажове на Пелопонес, яхтени пристанища в Епидавър и на остров Идри, пристанищата Пирея и Солун, стадионите за Олимпийските игри през 2004-та година и бившата американска военна база в Иракли на остров Крит.

Според „Билд“ предложени за продажба са и 14 регионални летища.

Предвидено е в новия фонд за приватизация да бъдат включени държавни имоти на стойност 50 млрд. евро, от които половината ще са за рефинансиране на банките, една четвърт ще са за погасяване на дълговете, а другата четвърт ще е предназначена за проекти за развитие.

http://dnes.dir.bg/

(Visited 706 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *